În perioada 16.11 – 04.12.2017 la Şcoala Gimnazială din comuna Şerbăuţi au fost derulate o serie de activităţi preventive pentru responsabilizarea copiilor cu privire la fenomenul violenţei şcolare şi modalităţi de evitare şi gestionare a situaţiilor conflictuale.
Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, activităţile au fost asociate campaniei ,,19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor”.
Timp de 2 săptămâni cadrele didactice au organizat activităţi interactive cu elevii, la acţiuni fiind prezenţi şi poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie, Secţiei de Poliţie Rurală 13 Bălcăuţi şi Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava.
Au fost desfăşurate activităţi cu tematici adaptate grupei de vârstă la toate clasele de elevi, fiind abordată tematica siguranţei rutiere şi prevenirea actelor de violenţă la ciclul primar şi siguranţa pe internet, prevenirea infracţiunilor cu violenţă, limitele răspunderii penale la minori pentru clasele de gimnaziu.
La activităţi au participat peste 200 de elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

„Spune stop violenței”, activitate–concurs la Școala Gimnazială Șerbăuți

„Spune stop violenței”, activitate–concurs la Școala Gimnazială Șerbăuți

Au fost vizionate filme educative, s-au organizat jocuri interactive cu tematică preventivă, au fost organizate ateliere de lucru, fiind distribuite peste 400 de materiale preventive.
La finalizarea acţiunilor de informare a fost organizat un concurs de desene cu tematica prevenirii faptelor cu violenţă. Zeci de copii au realizat desene şi schiţe pentru promovarea unui comportament nonviolent şi sensibilizarea opiniei publice cu privire la acest fenomen care poate afecta în mod iremediabil comportamentul şi modul de dezvoltare a tinerilor.
Lucrările au fost jurizate de profesori şi poliţişti, fiind oferite diplome şi premii.

Pentru Poliţia Română, siguranţa copiilor şi dezvoltarea unui comportament preventiv de la vârste fragede constituie priorităţi permanente.
Tocmai de aceea, de la vârstele cele mai fragede comportamentul preventiv trebuie inoculat tinerilor pentru a avea generaţii care să se bucure de sentimentul de securitate şi siguranţă.

Toate aceste activităţi sunt desfăşurate de poliţişti în scopul prevenirii victimizării minorilor, de multe ori insuficienta informare şi responsabilizare a copiilor stând la baza multor tragedii, urmările fiind din cele mai grave.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.