Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis o solicitare către  Administrația Națională „Apele Române”, pentru a adopta din timp măsuri pentru prevenirea efectelor negative ale formării de zăpoare pe râul Bistrița și afluenți, în zona Vatra Dornei.

„Zona turistică Vatra Dornei din județul Suceava se confruntă cu o situație foarte dificilă datorată temperaturilor scăzute din timpul iernilor. Astfel, odată cu începutul perioadei de îngheț, o cantitate foarte mare de straturi de gheață se formează pe râul Bistrița, ajungând până la o grosime de 60 cm și formându-se zăpoare. Numai datorită intervenției rapide și hotărâte a autorităților locale, a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Suceava, Botoșani și Bacău  și a Autorității Naționale „Apele Române” s-a reușit să se diminueze până în prezent nivelul pagubelor din zona afectată și s-a înlăturat pericolul inundării în totalitate a orașului Vatra Dornei”, a transmis Flutur.

Potrivit acestuia, întrucât aceste fenomene meteorologice se vor repeta și în perioadele imediat următoare, iar după temperaturile negative urmează în mod inevitabil o încălzire a vremii, există riscul înregistrării din nou evenimente negative, cu pericol de inundare pe râul Bistrița și în iarna 2017-2018.

„Vă rugăm să luați în calcul, cu celeritate, crearea unui punct de lucru întărit în municipiul Vatra Dornei, care să fie dotat cu utilaje de mare capacitate pentru a sparge gheața ce se va forma pe râul Bistrița și afluenții acestuia, pentru a  se evita formarea zăpoarelor și punerea în pericol de inundare a zonei turistice Vatra Dornei, inclusiv a orașului Vatra Dornei”, a solicitat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.