Consiliul Județean Suceava a aprobat, de curând, o hotărâre privind alocarea sumei de 120.000 de lei pentru angajarea unei case de avocatură care să presteze servicii  juridice de consultanță, asistență și reprezentare a CJ în dosarul nr. 3655/117/2018, care se referă la bătălia de avizare a depozitului de deșeuri Pojorîta.

Interesant este însă faptul că, joi, 18 octombrie 2018, când la Tribunalul Suceava, a avut loc un nou termen în procesul în care Aristide Maxim, din Valea Putnei, a cerut suspendarea autorizațiilor de construire emise de Consiliul Județean Suceava pentru groapa de gunoi de pe Mestecăniș, cel care a reprezentat CJ a cerut scoaterea lui Gheorghe Flutur ca persoană din acest dosar. Cu alte cuvinte, acesta se consideră nevinovat, în acest scandal neavând ce căuta numele său.

Această solicitare a fost respinsă, în acest dosar existând un nou termen: 15 noiembrie, când se va clarifica și impactul pe care faptul că există deja un proces verbal de recepție a lucrărilor, dar și alte solicitări ale celor două părți.

Dar să ne-aducem aminte…ce rol a avut Flutur în distrugerea Mesticănișului

Concret vorbind despre contribuția actualului președinte de CJ, ea începe  pe data de 18-04-2008, când organizează la Consiliul Județean Suceava, în sala Ciprian Porumbescu, la ora 12,  „dezbaterea publică a proiectului Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Raportului de Mediu”.

Pe data de 04-08-2010, Consiliul Județean Suceava, la conducerea căruia se afla același Gheorghe Flutur, transmite o adresă Primăriei Pojorîta, prin care solicită adoptarea unei Hotărâri de CL,  privind „darea în administrarea Consiliului Județean Suceava a suprafeței de 9ha, pentru construcția obiectivului «Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Suceava»”.

 Trebuie subliniat și că, tot în perioada lui Gheorghe Flutur a avut loc și procedura de licitație pentru lucrările care urmau să înceapă pe Mestecăniș, și pe care, le-a autorizat Nechifor, întrucât Flutur a pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte CJ.

Același Gheorghe Flutur a declarat la Valea Putnei, când a avut loc ultima dezbatere publică privind trecerea terenului în administrarea Consiliului Județean, că „a încercat și el să intre în arhiva Consiliului Județean Suceava să vadă cine este vinovat pentru acest dezastru”.

 După toate acestea, același  Gheorghe Flutur vrea astăzi ca el să nu fie parte din acest proces.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.