Director al Centrului de cercetare: Research Centre for Regional Environmental, Tourism and Sustainable Development, Elena Matei, a înmânat la Cajvana, în cadrul Simpozionului Internațional „Arborii ocrotiți -simbol al vitalității, diversității și frumuseții”, diplome din partea instituției pe care o conduce. Aceasta a oferit directorului prof. Niculae Robu, o diplomă pentru promovarea și ocrotirea Stejarului secular de la Cajvana, „Copacul anului” din România în anul 2018, iar o altă diplomă a fost oferită în mod simbolic comunității din localitate, aceasta fiindu-i înmânată celei mai tinere participante la simpozion.

Evenimetul a debutat cu discursul fostului președinte al CJ, Gavril Mîrza, care a apreciat faptul că nivelul evenimentelor care se desfășoară la Cajvana este unul înalt. Acesta a spus că are garanția că în Cajvana lucrurile se îndreaptă întro direcție bună, deoarece învățământul din această localitate are peste 2000 de elevi, iar cadrele didactice își dau silința pentru a-i educa.

Senatorul PSD, Virginel Iordache, a vorbit despre acest eveniment spunând că nu se putea  da un titlu mai potrivit simpozionului care a ajuns la ediția a V-a. Acesta a mai precizat că această activitate de la Cajvana trebuie să creeze modele, deoarece România duce lipsă de modele, și trebuie să cultivăm elevilor sentimentul de dragoste față de patrie, natură și față de valorile patriotice, acum când sunt 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Primarul orașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, a arătat că de la an la an acest simpozion a crescut, iar specialiștii în ocrotirea arborilor au fost prezenți la eveniment.

„Mă bucur că în jurul acestui Stejar secular se dezvoltă de la an la an o comunitate frumoasă și puternică. Vreau să îi mulțumesc doamnei profesoare Elena Matei, care a arătat în cartea sa modul în care orașele mici se dezvoltă. Doamna profesoară a vorbit despre felul în care orașul Cajvana s-a dezvoltat, iar noi ar tebui să păstrăm tot ce avem bun de la înaintașii noștri și să ducem mai departe cinstea și onoarea acestei localități”, a declarat Gheorghe Tomăscu.

Evenimentul a fost organizat de Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” din Cajvana.

În cadrul Simpozionului au mai luat cuvântul Elena Matei, prof. univ. dr. la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București, lect. univ. dr. Despina Saghin, de la Facultatea de Istorie și Geografie de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. dr Constantin Cocerhan – inspector școlar IȘJ Suceava, prof. Carmen Sima – inspector școlar  IȘJ Suceava, prof. Lucian Dumitriu inspector școlar IȘJ Suceava etc.

 

https://www.facebook.com/suceavalive.ro/videos/336599257073891/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.