Iubitorii muntelui trebuie să știe că telegondola Rarău va functiona în zilele de 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 4 mai și 5 mai în intervalul orar 12:00 – 17:00.
De altfel, iubitorii muntelui se pot plimba cu telescaunul de la Vatra Dornei care va funcționa după programul normal inclusiv în zilele de Paște și de 1 mai.
Cei care aleg să viziteze Muzeul Satului Bucovinean trebuie să știe că duminică, în prima zi de Paște, începând cu ora 12:00, pot participa la un concert pascal, la un concurs de bătut toaca, la o expoziție de coșuri pascale și un concurs de ciocnit ouă. Invitatul special al evenimentului de la Muzeul Satului este Ovidiu Lipan Țăndărică, care va susține un concert de toacă. Muzeul va fi deschis pentru vizitare, inclusiv pe data de 1 mai, între orele 10:00 – 18:00.
Cetatea de Scaun a Sucevei este deschisă pentru vizitare pe toată perioada Paștelui, inclusiv pe data de 1 mai, între orele 09:00 și 21.00. Trebuie precizat că ultima intrare în Cetate este la ora 20:00, iar reprezentanții Cetății de Scaun informează că pentru programul de video proiecție între orele 20:00 – 21:00 este necesară programare.
Cei care doresc să viziteze Salina Cacica o pot face în oricare din zile, inclusiv în cele de Paște, între orele 9:00 și 17:00. Trebuie spus că intrarea în mină se face pe 192 de trepte vechi de brad aflate de la începutul exploatării, mineralizate de saramura ce a pătruns în lemn, dispuse în spirală înconjurând puțul principal de acces și aeraj. Temperatura în subteran este de aproximativ 10 grade Celsius.
Cei care aleg să se plimbe cu Mocănița și să fie introduși în decorul satului autentic bucovinean o pot face zilnic, inclusiv de Paște. Conform programului, trenul pe aburi va avea două plecări, una la ora 10:00 și una la ora 14:00.
De altfel, pensiunile și celelalte unități de cazare din județ au pregătit diverse activități pentru turiști. Astfel, unele pensiuni organizează plimbări cu bicicleta, oferă cursuri de echitație, iar credincioșii pot participa și la Slujba de Înviere. De altfel, cei mai curajoși pot opta pentru un traseu cu tiroliana de la Vatra Dornei sau Palma. Un al loc de agrement este zona parcului Ariniș din Gura Humorului. Aici te poti relaxa și la piscina aflată în apropierea parcului de aventură.
Piscina este locul ideal în care să te relaxezi și să îți consumi energia după o masă îmbelșugată. Trebuie să știi că în municipiul Suceava sunt câteva piscine care trebuie încercate, iar în județ ar trebui să vezi piscinele din Gura Humorului, Voroneț, Vama, Sucevița și Poiana Negrii.
Pentru cei care adoră drumețiile trebuie spus faptul că în Bucovina există 23 de rezervații naturale: botanice, forestiere, geologice, panteologice, științice și mixte.
Îți recomandăm o plimbare prin Tinovul Mare de la Poiana Stâmpei. Aici vei găsi pe o potecă desprinsă din basme și o pădure de pini ce vegetează pe un depozit de turbă.
Dacă distanța până acolo ți se pare prea mare încercă pădurea de fag de la Dragomirna. Dacă ai venit echipat cu o bicicletă sau poți face rost de una, acest traseu (din Suceava până la pădurea din Dragomirna) îți va oferi cele mai intense senzații.
Turistul care ajunge în Bucovina are șansa de a cunoaște și păduri virgine, neafectate de intervenţia omului, cum ar pădurile seculare Slătioara și Giumalău.
Lasa un raspuns