Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat, la sediul ADR Nord – Est, contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere și Moderinzare Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei”. Proiectul constă, în principal, în extinderea pe verticală a unității școlare, precum și în modernizarea ei. Potrivit edilului Boncheș, valoarea contractului de finanțare este de 7 284 927,95 de lei.
„Dezvoltarea învățământului gimnazial obligatoriu în municipiul Vatra Dornei, prin crearea unei oferte educaționale de bună calitate, asigură condițiile inițiale necesare atingerii unei rate mai mari de absolvire, precum și creșterea posibilităților de a accesa niveluri superioare de educație”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.
De altfel, primarul Ilie Boncheș a explicat că se are în vedere și faptul că infrastructura trebuie să satisfacă, atât cerințele învățământului obligatoriu (clasa pregătitoare și cele 8 clase obligatorii), cât și cele ce țin de învățământul complementar ce rezultă din implementarea programului „Școala după
școală”, program deja lansat și implementat în unitatea școlară.
Boncheș subliniază că prin acest proiect trebuie să fie realizate toate facilitățile necesare asigurării unui învățământ modern, situație în care restructurarea funcțională va defini realizarea și refuncționalizarea acceselor, reconfigurarea demisolului cu cabinete medicale și spații tehnice, modernizarea parterului cu spații dedicate procesului educațional, săli de clasă, grupuri sanitare, un laborator de fizică și un spațiu pentru administrație. De altfel, etajul 1 presupune modernizarea spațiilor dedicate procesului educațional, sălile de clasă, grupurile sanitare, un laborator de bilogie și sala profesorală.
În ceea ce privește etajul 2, acesta este nou propus și presupune spații dedicate procesului educațional, 6 săli de clasă, grupuri sanitare, o bibbliotecă și un cabinet de informatică.
Trebuie menționat că din cei aproape 500 de elevi înscriși la Școala Generală nr. 2 din Vatra Dornei, 40 provin din familii monoparentale și defavorizate, 60 de elevi au unul sau ambii părinți la muncă în străinătate, iar 11 elevi au vârsta mai mare decât vârsta clasei, așadar pentru un sfert dintre aceștia se poate manifesta o stare de vulnerabilitate. În școală au fost luate masuri pentru o abordare atentă și modernă de preîntâmpinare a unor fenomene ce pot conduce la inconveniente, cum ar fi programul „Școala după şcoală” ce cuprinde 25 de copii, program ce urmează a fi dezvoltat odată cu extinderea infrastructurii școlii.
Lasa un raspuns