Când forța de muncă aproape inexistentă și durerea-n bască a unor muncitori necalificați își dau mâna, lucrurile nu pot să arate decât așa cum vedem zilnic cand trecem pe podul de la Bazar. Firma din Botoșani, subcontractată de consorțiul de firme din Suceava, care a adjudecat licitația de reparații străzi, este suprasolicitată, întrucât ar fi singura din Moldova care efectuează lucrări la rosturile de dilatare ale podurilor. Primarul municipiului Suceava a declarat, într-o conferință de presă, că nu este mulțumit de modul în care se lucrează, însă a precizat că, nici dacă stai să presezei muncitorii, lucrurile nu vro sta altfel, întrucât există riscul ca lucrările să nu fie executate corect.
„Nu sunt mulțumit de ritmul cu care se lucrează deși, conform graficului stabilit și la care s-au angajat, aceștia se încadrează. Momentan au fost decopertate toate rosturile de dilatare de pe sensul pe care se lucrează. Vom insista să se termine lucrarea înainte de termenul stabilit, acela de o lună de zile, însă nici nu putem să-i presăm pentru că există riscul ca lucrările să nu fie calitative și atunci ar fi vina Primăriei și a primarului”, a declarat edilul Sucevei, Ion Lungu.
De altfel, Ion Lungu a cerut ca forța de muncă să fie suplimentată, însă constructorul susține că nu este nevoie. De asemenea, în ceea ce privește lucrul pe timp de noapte, edilul a explicat că indiferent dacă se lucrează ziua sau noaptea, circulația tot trebuie restricționată.
„Le-am cerut să mai suplimenteze numărul muncitorilor, dar au susținut că pentru această fază sunt suficienți. Vom face presiuni în continuare pentru a se lucra cât mai mult zilnic, dar să se depună și toate diligențele în ceea ce privește calitatea”, a conchis edilul Ion Lungu.
Lasa un raspuns