Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a făcut un apel către cei care decid în această perioadă ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să NU FIE TRANSFORMAT ÎN SPITAL COVID-19.

Primul argument adus de Flutur este faptul că Spitalul Vechi ar trebui să fie destinat în această perioadă bolnavilor de COVID-19, deoarece acesta are pavilioane de boli infecțioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative și deține în total 218 paturi și un ATI propriu.

Spitalul nou să fie menținut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi

Gheorghe Flutur susține că în Spitalul Nou ar trebui să fie tratați celelate categorii de bolnavi.

„Județul Suceava, cu o populație de peste 750.000 de locuitori, are nevoie de acest spital ca de aer pentru intervenții unice care pot fi făcute doar aici: maternitate grad 3, radiologie intervențională, cardiologie intervențională, imagistică deosebit de performantă, piciorul diabetic, neurologie, recentul laborator de medicină nucleară cu dotări de ultimă generație, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrala în funcțiune, inclusiv CT și radiologie.

Sunt secții care nu se mai găsesc la acest nivel în alte spitale din județul Suceava. Sunt argumente de care trebuie să se țină cont pentru celelalte categorii de bolnavi. Nu trebuie blocate aceste secții. În legătură cu situația actuală socotesc și am cerut Prefectului de Suceava aducerea de containere pentru a crea un triaj epidemiologic în afara pavilioanele existente, iar dacă, Doamne Ferește, va crește numărul de bolnavi COVID-19, să se aibă în vedere și alte spitale din județ, la care Ministerul Sănătății să aloce fonduri de care e nevoie” a declarat președintele CJ Suceava.

15 milioane de lei pentru Spitalul din Fălticeni

Acesta a precizat că a cerut alocarea a 15 milioane de lei pentru dotarea Spitalului din Fălticeni

„Pentru Spitalul din Fălticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgență 15 milioane de lei pentru dotare. Este o perioadă foarte grea pentru noi toți – pentru suceveni și pentru toată lumea. Ne trebuie rațiune, înțelepciune, solidaritate și acțiune rapidă. Îmi exprim speranța că toți cei care trebuie să decidă, vor ține cont de argumentele mele”, a declarat șeful CJ Suceava.

La final Gheorghe Flutur a ținut să le transmită celor care sunt bolnavi însănătoșire grabnică.

„Și un mesaj pentru întregul corp medical din județul Suceava: Celor care sunt bolnavi, le doresc însănătoșire grabnică, iar celorlalți le adresez rugămintea de a face în continuare toate eforturile pentru sănătatea și viața compatrioților noștri”, a conchis Flutur.

4 Responses

  1. Mom to be

    Aloo, ne aude si pe noi cineva? Vreu sa stiu ce masuri se iau pt protecția mamelor ce urmează să nască. La Falticeni nu au anestezist, la Radauti cică sunt toti medicii sănătoși, dar nu ai locuri in spital. Te trimit sa te mai plimbi putin pana sunt contractiile mai dese. Ce masuri se iau ca medicii de acolo sa ramana sănătoși? Adica te crede pe cuvant cand ii spui ca nu am luat contact cu nimeni infectat? Dar poate nu am stiut, dar poate stiu sa mint… Va rog, faceti ceva clar in sensul asta!! Nu e de gluma!

    Răspunde
  2. Biciul prostilor

    Ați înțeles acum cât de criminal este să angajezi oameni în posturi de răspundere pe la spitale, prin ministere și Directii de Sănătate Publică doar pe criteriu politic? Ați înțeles acum că minciuna, hoția, șmecheria, șpaga, atitudinea de a fenta legile și bunul simț … își cer prețul piperat mai curând sau mai târziu, iar națiunea care le practică riscă să fie extrem de grav afectată de o criză? Ati inteles ce nociv este sa votezi un basist deghizat in jalnic liberal? Daca nici acum n-ati inteles….

    Răspunde
  3. St. Râmbu

    „Semnalele de alarmă” trase din când în când de către domnul Flutur au dus aici,la situația care ne individualizează pe întraga țară ca un pe niște îndărătnici prostănaci care și-au imbolnăvit mai întâi cadrele medicale după care s-au pus pe bătut recorduri la coronavirus,în baza criteriilor de performanță stabilite de manageri veroși,dintre care unul era cât pe ce să fie ministru al sănătății,la insistențele (semnalele de alarmă…) ale aceluiași domn Flutur care a obținut,în compensație, alt minister,al culturii,unde coronavirusul nu se vede așa ușor,deoarece este pe o tulpină de prostie care nu doare…
    Dixit:
    „…Primul argument adus de Flutur este faptul că Spitalul Vechi ar trebui să fie destinat în această perioadă bolnavilor de COVID-19, deoarece acesta are pavilioane de boli infecțioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative și deține în total 218 paturi și un ATI propriu…”
    Ati putea reveni cu precizări,dacă vi se dă voie și dacă le aveți,unde anume este internat domnul Flutur – la spitalul vechi sau într-o rezervă specială, că de aia e dumnealui colonel în rezervă(!),la spitalul nou,care,după cum se vede,parcă ieri era pe prispa căsii?
    Adică,mai pe șleau,stă dumnealui în spirtalul vechi,la toartă cu bieții medici,asistenți și asistente medicale cărora le-a rezervat acest destin palpitant,proptindu-i în jegoasele chilii destinate pentru cei fără speranțe,cu un singur closet pe palier? Sau,poate, sunt două?
    Deoarece rezultă și implicit,că dacă ar fi fost cazat unde sunt cazați și aceștia nu ar fi fost nevoie să le transmită mesaje de incurajare virtuale dar și virtuoase,putea să le transmită lor,direct!
    Poate se teme ca nu cumva să se trezească vreunul să scuipe în direcția sa? Că așa socotim noi,cei care am rămas fără spital,după ce a băgat dumnealui 70 de milioane de euro în fântâni,ornamente,platani uscați… Poate îi cauzează la mai? La electoratul din zona de munte,chiar din toate zonele?
    Insă,vă rugăm respectuos să ne spuneți/arătați unde se află cazat domnul Flutur,suportăm chiar o imagine a dumnealui cu lopată și cască,cu masca pe figură și cu domnul Râmbu vizitându-l (cu dispensă,desigur!),cu ceva portocale și șervețele umede,cu cimbrișor pentru troahnă…

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.