Ministerul Educației a afirmat printr-un comunicat de presă că principalul motiv pentru care a desființat cele 183 de specializări, la nivel de țară, este faptul că acestea nu îndeplinesc condițiile necesare de funcționare. În realitate, USV a renunțat să mai școlarizeze tineri pe două specializări care au fost considerate de senatul universității ca fiind neperformante. Cele două specializări la care USV a renunțat sunt Inginerie şi Management în agricultură şi dezvoltare rurală, specializare din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară şi la specializările Limbă şi Literatură, Limbi moderne aplicate şi studii culturale din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.
„Am renunțat la aceste specializări deoarece grupele formate erau prea mici și nu aveau căutare pe piața forței de muncă. Noi am trimis hârtia prin care ne exprimam dorința de a renunța la respectivele specializări în urmă cu 3 ani. Nici anul trecut și nici acum 3 ani nu am școlarizat pe nimeni pentru aceste specializări, chiar dacă avem încă acreditare de funcționare”, a declarat Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.
Pe lângă decizia privind cele 183 de specializări, Guvernul a decis monitorizarea activității a 10 universităţi din ţară.
Lasa un raspuns