Lucrările la poteca tematică din Tinovul Mare Poiana Stampei au fost finalizate, iar începând cu data de 14 octombrie a fost deschisă pentru vizitare. Potrivit inginerului Nicolae Hurghiș, lucrările au fost efectuate de angajații Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, iar pentru realizarea acestei poteci au fost folosite cele mai calitative materiale.
Inginerul Hurghiș a subliniat că toate materialele au fost purtate direct, întrucât în acea zonă nu au putut fi folosite utilaje.
„Poteca are aproape 1 kilometru, din care, noi am făcut efectiv 930 de metri. Pentru realizarea acestei poteci am folosit peste 32 000 de cuie. În zonele de popas am fost ajutați de către Primăria Poiana Stampei. Domnul primar, inginerul Viluț Mezdrea, ne-a ajutat cu procurarea panourilor informative noi, pentru că cele vechi au fost distruse de diferiți factori ai naturii”, a declarat inginerul Nicolae Hurghiș.
Acesta a subliniat că cei care vor veni să se relaxeze în această zonă naturală protejată trebuie să respecte natura și să nu lase gunoaie în urma lor.
Prezent la recepția lucrărilor, directorul economic al Direcției Silvice Suceava, Cătălin Diaconescu, a declarat că această rezervație naturală a stârnit interesul turiștilor, în această vară înregistrându-se un număr foarte mare de vizitatori.
„Acest Tinov este deosebit pentru că este un arboret de pin silvestru care, la prima vedere, pare tânăr, dar în realitate el are arbori cu vârste cuprinse între 60 și peste 100 de ani. Este vorba despre o zonă umedă, unde biodiversitatea este la ea acasă”, a declarat Cătălin Diaconescu.
De cealaltă parte, primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea, a subliniat că această investiție este bine venită, mai ales că prin realizarea acesteia are de câștigat, din punct de vedere turistic, și localitatea. De altfel, edilul Viluț Mezdrea i-a mulțumit inginerului Hurghiș pentru implicare și pentru realizarea lucrărilor.
„Tinovul Mare Poiana Stampei este un pol important de atragere a turiștilor în zona noastră. Nu poți să stai pasiv când vezi că cineva vrea să facă ceva pentru comuna Poiana Stampei, de aceea am pus umărul și am făcut tot ce a ținut de mine, ca primar. Noi am refăcut indicatoarele de identificare și de punere în evidență a rezervației”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea.
Reamintim că lucrările de înlocuire a podețului de acces în Rezervația naturală Tinovul Mare Poiana Stampei au început în data de 28 august a.c., iar în data de 14 octombrie a.c., a avut loc recepția lucrărilor.
Tinovul Mare Poiana Stampei este cea mai întinsă rezervaţie naturală de turbă din România, cu o suprafață de 681.80 hectare. Aici creşte și celebra floare carnivoră „Roua Cerului”. La Poiana Stampei este singurul zăcământ de turbă roşie din Europa.
Lasa un raspuns