O măsură simplă și la îndemâna oricui poate fi foarte eficientă în a ne feri de infecția cu coronavirus: aerisirea regulate a încăperilor. Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iași a atras atenția acestui aspect, amintit de teama românilor de a nu fi „trași de curent”. Afirmația vine după ce cancelarul German Angela Merkel a recomandat această măsură, potrivit csid.ro.

„Acest virus este adaptat condițiilor de mediu. Acolo unde este o cantitate mai mare de virus trebuie să intervenim și cea mai simplă soluție – care în Germania se și aplică – este aerisirea acelei clădiri, acelui spațiu, pentru că aceasta duce la o dispersare a virusului și numărul lor pe centimetru cub este redus și atunci probabilitatea să ne infectăm se reduce simțitor”, a spus Silviu Gurlui, la Digi24.

„Aerisirea este la îndemâna noastră și trebuie făcută periodic sau cât mai des posibil, astfel încât să dispersăm virusul și să împrospătăm aerul din casă sau din birou”, a adăugat el.

Pentru a păstra un aer cât mai curat în încăperi, specialiștii recomandă deschiderea geamului timp de 10 minute, la fiecare oră.

De unde vine expresia folosită de români „m-a tras curentul”

Deseori, românii au tendința de pune o durere inexplicabilă pe seama aerului rece dintr-o încăpere, după ce s-a format „curent” în respectivul loc.

Cel mai des, durerile de măsea, de cap, de spate sau de urechi sunt asociate de români cu „expunerea” la curent.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.