Asociația Ateliere Fără Frontiere anunță laureații programului Dăm Click pe România 2020 și adaugă 122 școli și organizații selectate pentru a beneficia de 2000 de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la școala online, dar și pentru a susține inițiative locale pentru integrare și educație. Programul este implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom.

Pentru această ediție a programului pe platforma națională de donații de calculatoare pentru educație EduClick au fost înscrise solicitări de calculatoare din partea inițiatorilor a 380 proiecte educaționale. S-au solicitat în total 4800 calculatoare, cu 2800 mai multe decât numărul inițial disponibil, de 2000.

Cei 122 laureați ai programului Dăm Click pe România, provin din 36 județe ale țării, având în total peste 12.000 de beneficiari finali – elevi, profesori, specialiști în educația celor cu nevoi speciale.

Cele mai multe proiecte laureate din această ediție au fost propuse de unități de învățământ deoarece în perioada pandemiei utilizarea echipamentelor IT s-a dovedit indispensabilă pentru continuitatea procesului educațional, pentru toți profesorii și elevii, programul vine ca un stimul și, totodată, ajutor pentru accesarea materialelor didactice digitale pe care le vor folosi aceștia.

Printre laureați se numără și 4 școli și organizații din județul Suceava, care au propus proiecte educaționale derulate în sprijinul celor vulnerabili. Structurile care vor beneficia de donații de calculatoare din partea asociației Ateliere Fără Frontiere în urma participării la concursul de proiecte de pe platforma EduClick sunt Liceul Tehnologic Special Bivolărie din Vicovu de Sus, Fundația Te Aud Romania din Gura Humorului, Școala Gimnazială Dorna Arini din Dorna Arini și Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Suceava.

Lista integrală a laureaților Dăm Click pe România poate fi consultată pe educlick.ro

Laureații au fost aleși, pe baza evaluării proiectelor depuse, de către o comisie alcătuită din reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere și ai partenerilor ediției. Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidați.

Aflat la a cincea ediție, programul Dăm Click pe România, implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom, continuă să contribuie la dotarea tehnică a instituțiilor de învățământ și a organizațiilor ce activează în comunități dezavantajate, demersul alăturându-se celor peste 17.000 de calculatoare donate deja prin platforma de donații pentru educație EduClick.

Calculatoarele donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații și care sunt recondiționate de persoanele vulnerabile și dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.