Finalul de an vine cu multe gânduri și planuri pentru viitor, iar pentru mulți dintre noi renovarea locuinței se numără printre dorințele cele mai mari. Motivele pentru care simțim nevoia unei reînnoiri a casei diferă de la persoană la persoană, dar majoritatea aleg să înceapă un astfel de proiect fie pentru că vor mai mult confort, fie pentru că actualul mobilier s-a deteriorat.
Important este să percepi această renovare ca pe o afacere și să încerci să nu faci economii atunci când vine vorba de izolarea casei sau modalitatea de încălzire, pentru că s-ar putea să reduci foarte mult din cheltuielile de întreținere dacă apelezi la lucruri de calitate care, desigur, sunt mai scumpe decât media. După ce ai decis bugetul alocat, trebuie să îți stabilești prioritățile, astfel încât să începi căutarea materialelor și mobilierului.
Înlocuirea sau șlefuirea podelelor
Dacă ai în plan înlocuirea parchetului sau a gresiei din cauza degradării, neapărat trebuie să incluzi în bugetul tău o incalzire in pardoseala. Nimic nu este mai plăcut decât să ieși din duș și să calci pe o gresie caldă. Chiar dacă inițial ne gândim că aceasta este o investiție ridicată, este necesar să avem în vedere faptul că se obține un consum redus de energie și o eficiență maximă privind încălzirea, totul datorită căldurii ce va fi distribuită uniform în toată locuința. De asemenea, un astfel de sistem va mări spațiul casei prin dispariția caloriferelor și oferă protecție contra alergenilor și acarienilor prin reducerea de apariție a mucegaiului.
Schimbarea ușilor
Ușile au un mare impact estetic enorm asupra locuinței tale. Dacă schimbarea lor nu intră în bugetul dumneavoastră sau nu reprezintă o prioritate având în vedere că au doar mici urme de uzură, atunci poate fi suficient să le vopsiți. De pe urma acestui proces s-ar putea să beneficieze întreaga locuință, fiind cunoscut faptul că, dacă vopsim tavanul și ușile, întreg spațiul va părea mai luminat.
Înlocuirea sau fațetarea mobilei din bucătărie
Bucătăria trebuie să fie un loc plăcut și foarte bine organizat, astfel încât pregătirea mesei să nu reprezinte o corvoadă. Așadar, dacă după ce am zugravit, am realizat curatarea hotei și a chiuvetei, tot nu suntem mulțumiți de cum arată spațiul, putem apela la înlocuirea sau fațetarea ușilor mobilei, astfel încât să obținem aspectul pe care ni-l dorim. De asemenea, luați în considerare să cumpărați piese de mobilier care să vă permită o depozitare suplimentară.
Zugrăvirea pereților
Orice renovare include și zugrăvirea camerelor, mai ales în contextul în care culoarea pereților este cea care afectează lumina din casă. Pentru o atmosferă plăcută, te sfătuim să alegi culori deschise, precum maro, bej, roz pal, crem. În funcție de buget, poți opta pentru un perete într-o culoare contrastantă, mai închisă, ceea ce va crea spațiu din punct de vedere vizual dacă restul încăperi este vopsită în culori neutre.
Fiecare renovare vine cu provocările ei și una dintre acestea este cea de a reuși să amenajezi totul astfel încât spațiul să fie aerisit. Dacă locuința ta are încăperi mici, atunci există câteva trucuri care te pot ajuta să creezi impresia de spațiu. Pe lângă alegerea culorilor cu care pictezi pereții, trebuie să acorzi o atenție sporită și pieselor de mobilier, așadar te sfătuim să le cauți pe acelea care au picioare. De asemenea, canapeaua și fotoliile trebuie să fie modele fără brațe voluminoase, pentru că nu vor face altceva decât să încarce camera. În plus, pentru o bună depozitare, montează rafturi pentru cărți și în partea de sus a pereților.
Perdelele au și ele un cuvânt important de spus în reușita de a avea, cel puțin din punct de vedere optic, o cameră mai mare. Cele mai potrivite sunt cele transparente și care se pot da complet la o parte în timpul zilei. În plus, alege culori care să fie în aceeași nuanță cu vopseaua aplicată pe pereți, eliminând astfel liniile de demarcație.
Sursă foto: Shutterstock
Lasa un raspuns