Intrarea PMP la guvernare a venit la pachet, în vara anului trecut, cu un geamantan de visuri pentru mai mulți membri ai partidului din județul Suceava, care și-au așternut pe hârtie, prin liderul Marian Andronache, toate aspirațiile la banul public din acest județ.
Lista, scrisă la calculator, ar fi fost concepută de Marian Andronache și spiridușii săi și cuprinde câteva nume din partid și funcțiile pe care și le doreau.
Indiferent dacă membrii PMP erau botoșăneni care, așa cum se știe, au ca scop principal să fie șefi la Suceava, sau oameni din mediul privat pentru care, de asemenea, visul suprem este să fie bugetari, cu toții au cerut câteva instituții pe care să le conducă.
Cel mai doritor, cu cele mai multe variante exprimate, a fost Sidor Cristian Gheorghe, fratele secretarului general al PMP Suceava, Anca Sidor Gâtlan, în prezent consilier județean PMP și președinte PMP Câmpulung Moldovenesc.
Acesta ar fi cerut de la PMP să îi dea de la Direcția Silvică Suceava funcția de director tehnic, adică să îl inlocuiască pe inginerul Valerian Solovăstru, fostul director general al RNP, o persoană cunoscută în mediul silvic pentru CV-ul profesional și moral fără cusur, dar și pentru seriozitatea sa.
Dacă asta nu era posibil, Sidor accepta și funcția de șef de Ocol la Pojorâta, Stulpicani, Broșteni, Râșca, Brodina sau Dolhasca.
Totuși, dacă Direcția Silvică nu putea fi o vacă de muls, Sidor ar fi acceptat de la Garda Forestieră următoarele funcții: inspector șef, director DCRSAV sau director DIA.
În continuare, dacă destinul ar fi fost nedrept, Sidor ar fi acceptat și funcția de director la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Suceava, sau funcțiile de director executiv sau executiv adjunct la Direcția de Statistică Suceava.
Astăzi, Sidor Cristian este director la Stațiunea de Cercetare–Dezvoltare și Experimentare-Producție Câmpulung Moldovenesc, din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură „Marin Dracea”.
Mai mulți angajați ai acestei instituții contestă, în acest moment, comportamentul directorului Sidor care se pare că nu este cel mai prietenos, precum și mai multe licitații ce ar fi avut loc la sfârșitul anului trecut.
Următoarea persoană care dorea funcții cadou de la partid este nimeni alta decât sora lui Cristian Sidor, Anca Sidor Gâtlan, în prezent consilier local PMP și secretar general al partidului.
Aceasta și-a pus pe listă două instituții care se regăseau și în dorințele fratelui său, Cristian Sidor, respectiv director la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Suceava, sau funcțiile de director executiv sau executiv adjunct la Direcția de Statistică Suceava.
Cu alte cuvinte, dintre doi frați politicieni, măcar unul să obțină funcții de la partid.
În plus, Anca Sidor Gâtlan mai dorea și funcția de comisar șef-adjunct la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava.
Bogdan Nicolau, veșnicul perdant de la Rădăuți și „fashion icon” cu costum, vestă și cravată pe ogor, doritor de funcții importante
Recunoscut ca perdant permanent al alegerilor la Rădăuți, precum și pentru felul în care reușește să combine pantalonii roșii cu șosetele galbene și papucii albi, Nicolau se voia șef peste sănătatea oamenilor din județ și peste mediul înconjurător.
Astfel, în dreptul său apăreau următoarele instituții: Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului Suceava.
Bogdan Nicolau este același personaj care l-a primit pe Orban pe centură cu vioara și același personaj care, la una dintre vizitele lui Băsescu la Suceava, a ținut un discurs de jumătate de oră care a adormit sala Casei de Cultură din Suceava și i-a întins la maxim nervii lui Corneliu Popovici, lider PMP la acea vreme.
Tot pe Bogdan Nicolau aveți deseori ocazia să îl vedeți pe ogor, cu costum, vestă și cravată, vorbind despre diferite subiecte.
Andronache se vedea deja deputat
Pe lista pe care a pregătit-o Marian Andronache și care a ajuns la București pentru negocieri, numele său nu apare pentru că, în vara anului trecut, Andronache se vedea deputat și nu avea nevoie de funcții la instituțiile din județ.
Asta înseamnă să faci parte dintr-un partid: să cerșești funcții, să profiți și să fii un milog cu șefii din formațiune.
Aceste metehne erau reprezentative pentru marile partide, dar iată dovada că nici cele mici nu se dau deoparte.
PS: Documentele sunt refăcute din bucăți pentru că Marian Andronache a rupt foile și le-a aruncat la coșul de gunoi „pentru a nu lăsa urme”.
Și nu a lăsat, e drept, urme prin parcursul său politic. Numai pământ de flori… atât!
Lasa un raspuns