Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu împreună cu copreședintele formațiunii politice, George Simion, au inițiat un proiect de lege, care este și prima inițiativă legislativă a noului partid, privind obligativitatea construirii Autostrăzii 7.

Astfel, primul proiect de lege depus în Parlament de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) impune Guvernului obligativitatea construirii rapide a autostrăzii A7 care ar urma să traverseze Moldova de la nord la sud și să o lege de București.

Termenul stabilit în proiectul inițiat de către copreședintele Alianței, George Simion, împreună cu deputatul Florin Pușcașu este unul extrem de scurt, autostrada urmând să fie finalizată până pe 1 ianuarie 2025.

Proiectul autostrăzii A7 este mai vechi el vizând construirea drumului de mare viteză pe traseul Ploiești-Focșani-Bacău-Roman-Pașcani, iar pe ruta Pașcani-Suceava-Siret să fie continuat cu un drum expres care să facă legătura cu Ucraina.

„Încercăm să dăm un semnal. Am inițiat o lege prin care încercăm să urgentăm punerea în practică a unei situații care este deja consimțită în Master Planul de Transport. Este deja aprobată și de Consiliul Europei, la Bruxelles. Noi vrem să dăm un semnal de voință politică în prioritățile pe care le știm cu toții și pe care cetățenii care ne-au trimis în Parlament ni le reamintesc din ce în ce mai obsesiv”, a declarat deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu.

Practic, proiectul de lege depus de către cei doi parlamentari AUR transformă în lege ceea ce în momentul de față este doar o intenție la Ministerul Transporturilor și impune un termen de realizare de patru ani.

„La această iniţiativă ar trebui să ia parte toți cei care sunt implicați politic în Parlament și, cu siguranță, parlamentarii noștri subscriu la această inițiativă, întrucât toți au venit cu propuneri și cu idei. De cealaltă parte, aștept și propunerile parlamentarilor suceveni de la celelalte formațiuni politice, întrucât se pot aduce îmbunătățiri la această inițiativă”, a adăugat Florin Pușcașu.

Potrivit expunerii de motive, proiectul A7 reprezintă practic „coloana vertebrală” a Moldovei – va prelua traficul pe ruta Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului din regiune și care în prezent se desfășoară pe DN2/E85, un drum național cu câte o bandă pe sens și un acostament puțin mai lat folosit adesea neregulamentar de către șoferi drept încă o bandă de circulație – unul din drumurile naționale cele mai periculoase dacă nu cel mai periculos după numărul de accidente.

Pe lângă reducerea numărului de accidente rutiere, cei doi deputați invocă și faptul că autostrada va contribui la dezvoltarea economică a Moldovei, una dintre cele mai sărace regiuni ale țării.

„Am toată încrederea că vom reuși să îi convingem pe toți de necesitatea acestui lucru, pentru că nu cred că, atunci când e vorba de ceva atât de important, cineva poate să se cramponeze de orgolii de partid, personale sau de interese. Nu vreau să mă gândesc la asta”, a conchis deputatul Florin Pușcașu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.