La Școala Gimnazială Nr.1 Suceava a avut loc, de curând, prima întâlnire din cadrul proiectului ERASMUS + : CHARM – Cultural Heritage Album Raw Makers. La evenimentul care a avut loc online au luat parte elevi și profesori de la unitatea școlară suceveană, precum și de la școli din Polonia, Turcia, Lituania, Italia și Suedia.

Trebuie precizat că Școala Gimnazială Nr.1 Suceava a obținut finanțare pentru derularea proiectului ERASMUS +: CHARM – Cultural Heritage Album Raw Makers, scopul acestuia fiind crearea unui album foto promoțional, cu diferite aspecte și obiceiuri din Bucovina, moștenirea noastră culturală, care să fie promovat internațional.

Lucrând la acest proiect, elevii vor putea să-și perfecționeze abilitățile de comunicare în limba engleză, precum și cele în informatică.

Proiectul ce își propune să depășească granițele online-ului este un plus pentru unitatea de învățământ suceveană, acest lucru fiind confirmat și de directorul instituției, prof. Gabriela Mihai.

„Cred că avem nevoie mai mult ca niciodată să punem în valoare ceea ce ne definește ca neam. Salut inițiativa colegilor mei care au aplicat acest proiect, sunt fericită că au fost selectați și apreciez interesul manifestat pentru a ne promova oamenii, tradițiile și identitatea. Acest proiect este un plus și pentru că ne pune în contact cu mai multe țări europene, cu mai multe culturi și cu atâția oameni minunați”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Nr.1 Suceava, prof. Gabriela Mihai.

La nivelul Școlii Gimnaziale Nr.1, proiectul este coordonat de profesorul de limba engleză, Diana Salup Rusu.

În contextul actual, prima întâlnire cu țările partenere s-a desfășurat online, fiecare țară realizând un logo specific proiectului. Turul școlilor și al zonei făcându-se tot virtual.

Purtând costume populare bucovinene elevii care fac parte din echipa de proiect au participat la câteva ateliere de încondeiat ouă, pictat icoane și cusut sub atenta îndrumare a profesorului Olga Marcela Reuț de la Palatul Copiilor Suceava și a profesorului de religie Cristi Gabriel Hurjui.

„Am încercat să aducem în fața invitaților un colț din satul bucovinean, prin obiectele vechi, icoanele și costumele populare moștenite din moși strămoși”, a precizat profesorul Ștefania Domunco.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.