Societatea moderna actuala are la baza o cantitate imensa de informatii de diverse tipuri, cele mai multe dintre ele pastrate in laptopurile de acasa sau de la serviciu, prin intermediul unor hard disk-uri de diferite dimensiuni. Aceste echipamente sunt, de regula, robuste si rezistente in timp. Totusi, pot aparea si o serie de situatii neplacute, ca, de exemplu, socurile mecanice sau electrice, care le pot aduce defectiuni si care fac, astfel, aproape imposibil accesul la ele.
Fie ca e vorba despre poze de familie, fie despre temele pentru scoala sau facultate, chiar despre rezultatele unor zile intregi de munca la birou, pierderea acestor date este, de foarte multe ori, de neinlocuit. Din fericire, in aproximativ 80% din aceste cazuri printr-o interventie specializata este posibil ca datele sa fie salvate pe un alt mediu pentru a se putea folosi la nevoie. O astfel de interventie necesita cunostinte destul de aprofundate si o oarecare indemanare tehnica, nefiind recomandata sa fie facuta acasa de catre persoane fara expertiza in domeniu.
Iata care sunt greselile frecvente, ce pot impiedica recuperarea datelor de pe un hard disk defect!
Sansele de recuperare ale informatiilor esentiale pot, insa, cobori spre zero daca posesorii echipamentelor defecte nu respecta recomandarile specialistilor si incearca sa rezolve problema fara a sti ceea ce trebuie facut:
- Din cauza unor defectiuni ale hard disk-ului, informatiile de pe acesta nu pot fi accesate, iar multe persoane incearca singure sa rezolve problema, desfacand laptopul si lucrand fizic la memoria interna. Aceasta procedura este gresita deoarece sansele sunt maxime cand operatiunea este facuta intr-un mediul controlat de catre persoane cu cunostinte in domeniu si care au o experienta indelungata. Daca te afli intr-o astfel de situatie, recupereaza datele de pe hardul defect cu ajutorul site-ului Depanarelaptop.ro, un service cu experienta de peste 20 de ani in aceasta privinta.
- O alta actiune care dauneaza grav sanselor de recuperare a datelor este folosirea in continuare a dispozitivului, a carui hard da semne ca nu functioneaza corect. Semnalele sunt usor de recunoscut prin observarea zgomotelor anormale, pe care HDD-ul le scoate la folosire sub forma unor zgarieturi ciclice, sau prin mesajele care apar pe ecran si care indica o astfel de problema. Folosirea in continuare poate sa duca la o defectiune majora, ceea ce nu mai permite recuperarea informatiilor stocate.
- Daca datele sunt pierdute prin stergerea lor accidentala, iar hard disk-ul functioneaza corect, exista o solutie, deoarece acestea sunt inca prezente si nu pot fi accesate. O greseala ar fi salvarea de informatii noi peste cele vechi, rescrierea facand imposibila recuperarea datelor. Daca cineva se afla intr-o asemenea situatie, ar trebui sa apeleze imediat la un service specializat, existand astfel posibilitatea ca datele sa fie recuperate in totalitate.
In concluzie, cei care se lovesc de imposibilitatea accesarii unor date esentiale nu trebuie sa dispere, sa fie atenti la greselile pe care le-ar putea face si sa apeleze la specialisti care stiu ce au de facut pentru recuperarea lor in deplina siguranta.
Sursa foto: Shutterstock.com
Lasa un raspuns