Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare“ din Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, organizează, în data de 22 iunie 2021, în intervalul 14.00-18.00, expoziția „Resurse didactice pentru Educație Timpurie”.
Facultatea de Științe ale Educației își propune să dezvolte o direcție de formare, cercetare și promovare a domeniului Educației Timpurii prin activități care au ca obiectiv evidențierea importanței educației pentru vârste timpurii și impactul acesteia în dezvoltarea întregii personalități și a comunităților dinamice, pregătite pentru dezvoltare sustenabilă.
La activitatea „Resurse didactice pentru Educația Timpurie” vor participa cadrele didactice din învățământul preșcolar/antepreșcolar, studenții înscriși la cursurile de licență şi masterat din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, care au realizat materiale didactice confecționate și gândite într-o manieră originală. Aceste materiale sunt însoțite de o scurtă descriere și de indicarea activităților educaționale în care pot fi utilizate cât mai eficient. Vor fi prezentate materiale didactice virtuale realizate de studenții de la Facultatea de Științe ale Educației, precum și materiale realizate în alte universități din țară. Obiectivele propuse prin aceste manifestări urmăresc creșterea interesului pentru cercetarea educațională aplicativă și formarea în domeniul educației timpurii, conștientizarea decidenților în domeniul politicilor educaționale cu privire la rolul pe care ar trebui să și-l asume actorii educaționali în formarea profesorilor în contextul lumii contemporane, dezvoltarea și extinderea relațiilor de colaborare cu practicienii din regiune.
În cadrul evenimentului, va fi organizată o expoziție de pictură realizată de copiii de la Așezământul „Sf Ierarh Leontie” din Rădăuți, pe care o veți putea viziona în spațiul expozițional din corpul A al USV, în perioada 22 iunie – 21 iulie 2021. Expoziția de pictură marchează împlinirea a 10 ani de existență a Așezământului și exprimă recunoștința copiilor pentru ocrotirea și sprijinul de care se bucură.
Evenimentul va aduce împreună cadre didactice din învățământul preșcolar, cu expertiză în educația timpurie, și studenți doritori în a urma calea formării personalității copiilor. Colaborarea dintre participanți va fi o ocazie de intercunoaștere și de schimb de bune practici și inovare, care contribuie la creșterea calității serviciilor de educație timpurie.
Finanțarea a fost asigurată din fonduri MEN nr 102/GP/26512 și proiect POCU 128215 Educație timpurie incluzivă și de calitate și se va desfășura în cadrul USV, corp A, și în curtea interioară a universității.
Evenimentele propuse vor răspunde mai multor tendințe și provocări din domeniul Științelor Educației și vor conduce la împărtășirea de experiențe didactice regionale și locale, care să aducă un plus de valoare și aplicabilitate în spațiul educațional.
Pentru informații suplimentare: otilia.clipa@usm.ro
Lasa un raspuns