Direcția de Sănătate Publică Suceava  trage un semnal de alarmă public, cifrele sunt îngrijorătoare, ele vorbesc de la sine despre situația epidemiologică a județului.

„Recomandăm populației să respecte normele igienico-sanitare pentru evitarea infectării cu Sars-Cov-2.

  • Evitați locurile aglomerate,
  • păstrați distanța socială,
  • purtați obligatoriu masca în spațiile publice închise și în spațiile deschise aglomerate.
  • Nu în ultimul rând, vaccinați-vă! Prin vaccinare împotriva COVID-19:
    – se reduce riscul de infectare;
    – se reduce riscul de transmitere a virusului;
    – se reduce considerabil riscul de spitalizare;
    – se reduce considerabil riscul de deces.

Dacă prețuiți sănătatea și viața dumneavoastră și a celor dragi, respectați cu strictețe condițiile de izolare și carantinare, în caz de infectare.

Vă rugăm să țineți seama de faptul că, datorită planului de reziliență, prin care spitalele sunt nevoite să își transforme paturile din alte specialități medicale în paturi suport covid, se reduce posibilitatea de a trata pacienții cu boli cronice, care au atâta nevoie de îngrijire medicală periodică”, a transmis directorul DSP Suceava, farm. Olivia Ioana Vlad.

Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri Covid-19 depistate zilnic, precum și a numărului persoanelor infectate cu Covid-19 internate,  DSP Suceava informează că există doar 11 UAT-uri pe raza județului Suceava, în momentul de față, care au incidența 0%; un număr de 56 localități, în momentul de față au incidența sub 1%o, și ținând cont de faptul că, urmărită în ultima săptămână, aceasta incidenta este staționară, să spunem că lucrurile sunt oarecum sub control; un număr de 35 localități au incidența între 1-2%, cele mai multe dintre acestea fiind localități mici, cu număr de populație scăzut, au avut câteva cazuri (ulterior contacții lor), dar fiind respectate cu strictețe izolarea și carantinarea bolnavilor și contacților, se păstreaza în aceste cifre. În aceeași categorie între 1-2%o, sunt însă și  localități unde incidența crește de la zi la zi : Bălcăuți, Cajvana, Câmpulung Moldovenesc, Dornești, Frătăuții Noi, Marginea, Milișăuți, Mușenița, Pătrăuți, Pârteștii de Jos, Rădăuți, Suceava, Scheia, Todirești, Udești, Vadu Moldovei, Vama și Volovăț.

DSP Suceava a adăugat că problema devine îngrijorătoare pentru 8 UAT- uri din județ care au incindența peste 3%o, una dintre ele este stationară (Horodnic de Jos 4,03%o), însă la celelalte, se observă o creștere clară: Botoșana de la 4,09 la 5,21%o, Frătăuții Vechi de la 1,82 la 3,63%o, Gălănești de la 1,26 la 3,16%o, Horodnic de Sus de la 3,01 la  3,72%o, Poieni Solca de la 3,50 la  5,25%o, Rădășeni de la 1,23 la aproape 3%o si Solca de la 1,52 la 3,79%o .

În ceea ce priveste numărul de persoane infectate cu Covid-19 internate în spital, cifrele vorbesc de la sine. La 01 septembrie un total de 99 internați, din care 11 la ATI, 0 decedați pe zi. La 09 septembrie un total de 212 internați, din care 17 la ATI, 1 decedat pe zi. La 16 septembrie un total de 341 internați, din care 16 la ATI, 8 decedati.

Până la jumătatea lunii  septembrie a.c. – un total de 380 de pacienți internați în spital și 26 decese, comparativ cu luna august a.c. când a fost centralizat un total de 234 internați și 13 decese.

Până la jumătatea lunii septembrie a.c. 1270 persoane infectate cu Covid-19, comparativ cu întreaga lună septembrie anul trecut 1252 (când nu exista la dispoziție vaccinul anti Covid-19).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.