Angajarea persoanelor potrivite, capabile, muncitoare și implicate este esențială pentru reușita și bunul mers al business-ului tău. Ai o sumedenie de idei pe care îți dorești să le pui în aplicare? Atunci e nevoie să-ți alegi echipa potrivită care te poate ajuta în această direcție. Prin urmare, procesul de angajare reprezintă cheia. Hotărârea ta, chiar exigența de început, pot fi definitorii în evoluția și dezvoltarea companiei. Așa că e important să cunoști greșelile pe care le-ai putea face când în construiești sau îți extinzi echipa, atfel încât să știi ce e important să eviți.

 

Iată cum poate deveni procesul de angajare un adevărat eșec prin anumite prin anumite acțiuni și abordări total nepotrivite 

 

  1. Angajezi doar pentru că poți

 

O mulțime de companii, odată ce se extind și încep să aibă profit cu mult mai numeros, consideră că următorul pas firesc ar fi suplimentarea numărului de angajați. Însă, gândește-te mai întâi la volumul de muncă, la numărul de ore pe care angajații tăi le petrec lucrând, la problemele care intervin și modul în care sunt gestionate în momentul prezent. După ce privești lucrurile din această perspectivă, s-ar putea să te răzgândești privind viitoarele angajări. Extinderea echipei s-ar putea să-ți aducă probleme suplimentare și dificultăți în organizare, așa că nu lua acțiuni care nu te vor ajuta cu absolut nimic, ci dimpotrivă te vor încurca.

 

  1. Nu menționezi clar responsabilitățile jobului

 

Pentru început trebuie să cunoști clar responsabilitățile pe care le va avea noul tău angajat, iar el să fie la curent cu toate acestea. Nu-ți dorești să lucrezi cu cineva care nu-și înțelege rolul în companie, care îi încurcă pe ceilalți angajați sau care se poate simți neputincios la un moment dat. Îți dorești să adaugi un plus valoare echipei, nu să provoci probleme sau să dezechilibrezi bunul mers, în special în această perioadă dificilă în care mulți angajați se confruntă cu probleme de tip burnout. 

 

  1. Nu ești vigilent

 

Observă-l cu atenție pe posibilul tău viitor angajat. Nu te baza doar pe CV și pe eventualele descrieri elocvente. Acesta este destinat pentru a-ți forma o primă impresie, care însă nu este de ajuns. Vezi dacă este calificat, vezi dacă unele dintre abilitățile sale se confirmă, observă modul în care se exprimă, în care vorbește despre fostul angajator sau interacționează cu tine. Doar făcându-ți o idee clară despre el, vei putea lua o decizie pe care să nu o regreți. 

Dacă, pe de altă parte, ai un program foarte încărcat și nu ai timp de astfel de proceduri și de studierea îndeajuns de amănunțită a celor vare vor lucra pentru tine, chiar și pentru o perioadă determinată de timp, poți apela la serviciile de leasing personal de la Humansource.ro. Aceștia asigură accesul rapid la forță de muncă preselectată și calificată și numeroase alte beneficii, pentru ca procesul să devină unul cu mult mai simplu.

 

  1. Angajezi persoana potrivită pentru rolul gresit

 

Poate ți-ai făcut o impresie foarte bună despre o persoană, îți dorești să facă parte din companie dar nu-i poți oferi rolul pentru care a aplicat, așa că optezi pentru altul. În această situație s-ar putea să nu obții eficiență maximă din partea ei, deoarece aceasta nu va face lucrurile pe care și le-ar fi dorit. Poate interveni frustrarea la un moment dat, iar așteptările tale, cum că va face față, nu vor fi confirmate. Așa că, nu te baza strict pe personalitatea potențialului angajat și nu-l integra în echipă dacă nu este cel care se potrivește descrierii jobului.

În concluzie, dacă deții o afacere, să știi că angajarea oamenilor potriviți reprezintă un aspect de importanță majoră privind dezvoltarea acesteia. Asigură-te că echipa ta va fi formată din oameni competenți, implicați, dornici să contribuie la succesul companiei, iar doar așa totul poate decurge conform planurilor tale. 

 

Sursa foto: pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.