Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat, la începutul lunii iulie, suma de peste 5.786.000 de lei mai multor localități din județul nostru, dar și Consiliului Județean Suceava. Între localitățile beneficiare se numără și orașul Broșteni, care a primit 538.711 lei.

Trebuie precizat că suma repartizată orașului Broșteni este aferentă decontării facturilor din patru obiective de investiții realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre proiectul de modernizare a Școlii Gimnaziale Cotârgași, pentru care s-au decontat facturi în cuantum de 187,741.85 lei, cel de modernizare a Grădiniței cu Program Normal 2 Cotârgași, pentru care Ministerul a virat 123,163.38 lei, precum și despre proiectul de modernizare a Școlii Dârmoxa, pentru care s-au decontat facturi de 50,975.69 lei. Totodată, decontul a fost făcut și pentru facturile aferente proiectului de modernizare a 5 kilometri de Drum Județean din administrarea orașului Broșteni, suma virată ridicându-se la 176,832.54 lei. Potrivit edilului de la Broșteni, lucrările la Școala Gimnazială Cotârgași se ridică la aproximativ 170.000 de euro, iar stadiul acestora este de 70%, urmând ca în viitorul apropiat să fie finalizate și recepționate, astfel încât elevii să beneficieze de condiții moderne încă de la începutul anului școlar 2022 – 2023. Proiectul de modernizare a Grădiniței cu Program Normal 2 Cotârgași se ridică la 150.000 de euro, în timp ce valoarea totală a proiectului de modernizare a Școlii Dârmoxa este de aproximativ  100.000 de euro, lucrările fiind finalizate. De asemenea, valoarea totală a proiectului de modernizare a Drumului Județean – strada Neagra- se ridică la aproximativ două milioane de euro.

„Educația copiilor noștri este foarte importantă, de aceea încercăm să facem toate unitățile școlare să fie actractive atât pentru elevi, cât și pentru profesori. De curând, au fost alocați de la bugetul local bani pentru dotarea cu mobilier nou a tuturor unităților de învățământ de pe raza UAT Broșteni. Și tot pentru cei mai mici dintre cetățenii noștri, Primăria va amenaja șapte spații de joacă în care copiii să poată să-și petreacă timpul liber. Cred că astfel de investiții contribuie semnificativ la dezvoltarea generației actuale”, a declarat primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui.

Edilul a adăugat că în localitate mai sunt, în diferite stadii de execuție sau finalizate, și alte investiții finanțate de Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre cel de modernizare și reabilitare a Grădiniței cu Program Prelungit Broșteni, a cărui valoare este de aproximativ 750.000 de euro, dar și despre proiectul de investiții de la GPN 1 Cotârgași, a cărui valoare totală se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

Totodată, în lucru mai este și proiectul de modernizare și extindere a rețelei de apă, stadiul acestuia fiind de 99%, iar valoarea totală de aproximativ 1,5 milioane de euro, precum și cel de reabilitare și modernizare a rețelei de canalizare și a stației de epurare, în valoare de aproximativ două milioane de euro.

„Aceste proiecte sunt preluate de la administrațiile anterioare, însă pentru care atât eu, cât și colegii mei din Primărie, am muncit să le ducem la bun sfârșit. Ne-am confruntat cu tot felul de situații pe parcurs, însă rezultatele sunt cea mai bună recompensă”, a declarat primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui.

Și pentru că nevoile oamenilor sunt într-o permanentă schimbare, edilul Alexandru Hurjui și echipa sa lucrează continuu la proiecte noi menite să crească calitatea vieții locuitorilor pe care îi reprezintă. Astfel, pentru modernizarea drumurilor a fost depus spre finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” un proiect ce prevede asfaltarea a 26 de kilometri de drumuri comunale și sătești, iar cu fonduri europene edilul vrea să întocmească Planul Urbanistic General al orașului, depunând deja pe PNRR un proiect în acest sens.

Tot prin Programul Național de Redresare și Reziliență, echipa de la Primăria Broșteni a solicitat finanțare pentru proiectul de Monitorizare Trafic, precum și pentru cel privind reabilitarea energetică a unității medico-sociale „Carmen Silva” Broșteni.

La Agenția Fondului pentru Mediu, edilul Alexandru Hurjui a depus un proiect ce prevede amplasarea a nouă stații de încărcare pentru vehicule electrice, dar și unul privind modernizarea rețelei de iluminat public stradal.

Și pentru că sediul Primăriei reprezintă cartea de vizită a unei localități, la Compania Națională de Investiții a fost depus un  proiect ce prevede construirea unei noi clădiri de Primărie. Tot prin CNI va fi construită și o bază sportivă.

„Acum mai lucrăm și la un proiect de modernizare și eficientizare energetică a actualului sediu al Primăriei Broșteni, iar de curând am finalizat și sistemul de platforme îngropate pentru colectarea deșeurilor din zona blocurilor, dar și cu repartizarea tomberoanelor pentru colectarea selectivă – în zona caselor. Fac un apel la cetățeni să colecteze deșeurile selectiv, pentru că degeaba avem condiții moderne, dacă obiceiurile nu se schimbă. Este de datoria noastră, a tuturor, să dăm dovadă de spirit civic și să fim buni cetățeni ai localității noastre”, a adăugat primarul Hurjui.

Întrebat despre cum arată acum cel mai mare oraș din România, edilul a precizat că lucrează constant la modernizarea infrastructurii, fie aceasta educațională, sanitară sau rutieră, precum și la îmbunătățirea permanentă a condițiilor de trai ale cetățenilor.

„Orașul Broșteni arată mai bine decât în urmă cu doi ani și mai rău decât peste doi ani. Avem foarte mult de lucru, însă ne place ceea ce facem. Cel mai important este că fiecare dintre noi, membrii echipei Primăriei, dar și ai Consiliului Local, știm ce avem de făcut și o facem cu plăcere. Transmit mulțumiri consilierilor locali pentru implicare și solidaritate, precum și pentru efortul comun depus pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor noastre. Sunt convins că și ăn următorii ani vom face o echipă la fel de bună”, a conchis primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.