Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a declarat, marți, că cel mai important angajament pe care și-l asumă în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Suceava este ca alături de echipa sa să dezvolte economia județului, având ca scop final aducerea acasă a sucevenilor plecați la muncă în străinătate și oprirea exodului tinerilor din județ.

„Credeți-mă că știu cât de greu este să lași în urmă familia, prietenii și locurile dragi în căutarea unui trai mai bun. Avem printre cele mai mici salarii din România. E o realitate, nu vreun slogan de campanie. Salariul mediu în Suceava este mai mic decât în județele vecine Neamț, Bacău și Botoșani. Potrivit Institutului Național de Statistică, suntem pe ultimele locuri din România la salarii. Trebuie să schimbăm acest lucru, iar schimbarea începe cu noi, cu 9 iunie 2024”, a arătat Gheorghe Șoldan.

El a precizat că alături de echipa sa își propune să aducă la Consiliul Județean o echipă dedicată dezvoltării economice a județului și, implicit, creării de locuri de muncă bine plătite.

„Planul nostru include crearea a patru parcuri industriale în zone strategice ale județului: municipiul Suceava, zona de munte Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, zona municipiului Fălticeni și zona Rădăuți – Siret. Fiecare parc industrial va avea o suprafață de 10 – 20 de hectare, fiind dotat cu toate utilitățile necesare (apă, gaz, electricitate, canalizare) și infrastructura adecvată. Vom oferi facilități fiscale și sprijin pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile între 200.000 și 2,5 milioane de euro pentru investitori”, a precizat Gheorghe Șoldan.

De asemenea, el a mai spus că la Consiliul Județean Suceava se va crea un departament de consultanță specializată pentru a fi alături de investitori în toate demersurile lor.

„În Suceava există două parcuri industriale care, din păcate, nu funcționează la potențialul lor din cauza erorilor de planificare, de strategie, dacă vreți, ale actualei administrații. Parcul industrial de lângă Aeroport, de aproximativ 14 hectare, acreditat de acum patru ani, încă așteaptă primul investitor anunțat cu mare tam-tam de atunci. Probabil e încă pe drum! Iar parcul industrial de la Siret, situat la doi kilometri de Vama Siret și întins pe circa 20 de hectare, a văzut investitori doar în comunicatele de presă ale administrației județene”, a declarat Șoldan.

El a recunoscut că administrarea unui parc industrial nu este deloc o sarcină simplă, iar succesul unui astfel de proiect depinde de diversitatea și calitatea serviciilor oferite, de tipul și calitatea chiriașilor atrași și de abilitatea de a-i păstra pe termen lung.

„Nu mai este suficient, în 2024, să oferi doar chirii la terenuri la prețuri mici. Este esențial să investim în clădiri moderne, sustenabile, să oferim soluții integrate de afaceri, să dezvoltăm strategii eficiente de marketing și promovare, să creăm rețele de colaborare și sprijin pentru companii”, a menționat Gheorghe Șoldan.

  • Importanța infrastructurii

„Parcurile industriale vor avea o șansă reală doar după ce avem o infrastructură rutieră bine pusă la punct, deoarece prima problemă pe care o pun toți cei interesați să vină și să se dezvolte este posibilitatea transportului mărfii. Dezvoltarea infrastructurii este esențială pentru atragerea investitorilor și pentru a putea vorbi de o creștere economică. De altfel, o altă prioritate a mandatului meu va fi modernizarea infrastructurii și sprijinirea Guvernului PSD pentru realizarea cât mai rapidă a autostrăzii A7 Pașcani – Suceava – Siret și a celorlalte autostrăzi care vor conecta Suceava cu restul României”, a spus Gheorghe Șoldan.

  • Exemple de bune practici: Bihor și Maramureș

„În Bihor, parcurile industriale funcționale din Oradea, Salonta și Tileagd găzduiesc 122 de companii și au creat un număr total de 10.200 de locuri de muncă, atrăgând investiții de peste 580 de milioane de euro. Aceste parcuri beneficiază de infrastructură de suport, incluzând rețele de străzi interioare, alimentare cu apă, gaze naturale, energie electrică și canalizare menajeră. În județul Maramureș, în urmă cu aproximativ două luni s-a semnat contractul de finanțare pentru primul parc industrial din Baia Sprie. Acest parc de specializare inteligentă va crea între 3.000 și 5.000 de locuri de muncă și va atrage investiții de peste 150 de milioane de euro. Este primul dintr-o serie de șapte astfel de platforme planificate în județ, oferind viitorilor rezidenți acces la fonduri nerambursabile și facilități fiscale”, a explicat Șoldan.

Potrivit acestuia, zilele trecute a fost semnat contractul de finanțare pentru al doilea parc de specializare inteligentă din Șomcuta Mare, cu o valoare totală a proiectului de 6,66 milioane de euro.

La nivel național există 110 parcuri industriale, care beneficiază de facilități fiscale oferite de stat și se întind pe o suprafață totală de 3.466 de hectare, iar cele mai multe parcuri industriale sunt situate în Prahova (27), Cluj (24) și Brașov (18) în timp ce în zona București-Ilfov există 15 parcuri industriale autorizate.

„Parcurile industriale sunt esențiale pentru revitalizarea economică a județului nostru. Acestea vor crea locuri de muncă bine plătite, vor atrage investiții și vor aduce tinerii înapoi acasă. Aceste parcuri vor aduce beneficii directe și indirecte și reprezintă baza unei economii sănătoase, capabilă să ofere sucevenilor oportunitățile pe care le merită. Vom investi în infrastructură modernă, vom crea condiții atractive pentru investitori și vom asigura un mediu de afaceri stabil și predictibil. Vom dezvolta parteneriate cu instituțiile de învățământ pentru a pregăti tinerii pentru locurile de muncă ale viitorului și vom susține inițiativele de dezvoltare sustenabilă”, a continuat Șoldan.

El susține că împreună cu sucevenii poate transforma Suceava într-un județ prosper, unde sucevenii plecați se pot întoarce acasă, iar tinerii vor alege să rămână pentru un viitor mai bun.

Din acest motiv el spune că 9 iunie va fi Ziua Schimbării.

Comandat de PSD FILIALA Suceava, Executat de  SC. SVL MEDIA PRODUCTIONS SRL, cod AEP 21240002

8 Responses

  1. mihai grigore

    : revista floare albastra = blue : ei nu vor again colhoz bolșevic !*__ fiecare dintre ei gândește acum că și eu – in termeni de libertate occidentală -: PNL wins __ kaput KGB pds__:

    Răspunde
  2. mihai grigore

    : pentru _ a înțelege _ a distingev___ studii _ ce facultate _ forma de urmare a cursurilor _ ce calificări scrie pe diploma de absolvire ____ mă întâlnii cu un domn cu 6 clase __ nu auzise de Eminescu_ de științe exacte nici atât ___ nu știa să scrie __ vroia carnet de șofer și să aibă din banii de trafic de țigări și carne vie un ” parc””industrial”__ adică o forma avansata de profit pe domeniu ____ ori economia României este o ” economie de piață ” – constituția României –––– când nu ai studii _ percepi _ întreaga realitate _ cu tot cu funcționalități le ei – deandroanga -aplauze și extaz bolșevic _____adica se simte imediat că din tot ce spui nu ești cu picioarele pe pământ –

    Răspunde
  3. mihai grigore

    : de exemplu __ in proiectul electoral _ punctul de propunere electorală „1000000 de tractoare ” ___ cum rezolvam politic ?___ unde putem situa fabricile _ pentru a asambla tractoare inteligente in regim de semiautonomie ___ pe tarlaua arabilă a lui gheorghe ___ in marginea râului _ in amonte de berchisesti _ resursă de h2o potabila _ de pe lângă râul Suceava – cu iaz de decantare in amonte și aval – la bosanci de râul Suceava __ și din care se folosește de apa potabila _ la robinet întreg perimetrul zonei metropolitane Suceava __ pentru că avem și aceasta fluctuație a raului Suceava pe somuzul mic și somuzul mare ___ soluția –––-

    Răspunde
  4. mihai grigore

    : afirmație – ” putem ansambla tractoare inteligente de format mini _la domiciliu __ aducandu- le componentele pe calea ” autostrada informațional spațială _ includem și ” energia de ansamblate ” – sarma de curent trifazic pe stâlpi ___cerna vodă i.ii.iii.iv ___inelul Ilfov al capitalei __ cale ferată electrificată și autostrada București – Suceava – cernăuți – Kiev – peninsula scandinavică – Atena _ Africa de Sud = proiecția verticală a ” blue Terra line { New York & Rio porturi spațiale la Atlantic & pacific ocean } _ president ciuca PNL 2024-2029 __gheorghe flutur președinte consiliul județean Suceava 2024-2028 – curic anton PNL – primar bosanci 2024-2028 wins!*____” we believe in freedom „!*____ https://revistafloarealbastra-blue.rf.gd___ USA president biden 2024-2028 wins !*__ economia spațială wins !*____:

    Răspunde
  5. mihai grigore

    : TODAY _ bosanci 17 h 5 iunie 2024 _ bosanci _ căminul cultural _ ciuca _ flutur _ curic anton _ și ” președintele de onoare a alianței electorale PNL & … __ se votează și pentru parlamentul UE ___ se introduce proiectul ” 1000000 fântâni h2o potabila = liftare inteligenta pe verticala blocului”- 1000000 stâlpi lumina inteligenta bi și trifazica c.a. și post c.a. = ” blue music system ” __ 1000000 tractoare in regim de semiautonomie ai __ in votul PNL – ursula von der layen president comisia UE 2024-2029 !*_____ https://revistafloarealbastra-blue .rf.gd ____9 h 37’am miercuri 5 iunie 2024 __:

    Răspunde
  6. mihai grigore

    : microconferința de presă – după miezul noptii___ numai bine !*___

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.