Ediția aniversară a acestui Colocviu a avut printre partenerii de organizare și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Aula Magna a ULIM a devenit neîncăpătoare, iar alocuțiunile din plen nu au întârziat să amintească momentul istoric în care ne aflăm. Tinerii, profesorii erau animați de ideea Unirii Basarabiei cu România la 27 martie 1918, fapt premergător Marii Uniri.
Cu acest prilej au avut loc prezentări de carte academică dar și un însemnat schimb de carte între ULIM și Universitatea din Suceava.
Totodată,un grup de parlamentari români, la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012, s-au aflat la Chișinău într-un amplu program de sărbătorire a Unirii Basarabiei cu România. Aceştia s-au întâlnit la Liceul „Gh. Asachi” din Chișinău pentru a participa la serbarea școlară organizată cu acest prilej.
Tot cu acest prilej, pentru foarte scurt timp, Ardeleanu s-a întâlnit cu o delegație a Liceului „Ștefan cel Mare” din Chișinău pe care l-a adoptat în anul 2014.
Deputatul PNL a oferit celor din mediul academic și parlamentarilor moldoveni seturi de materiale de prezentare a județului Suceava, invitându-i să petreacă Paștele în Bucovina.
Emoție, solidaritate, dorință de mai bine, voința de a fi mereu împreună, acestea au fost lucrurile care au caracterizat această zi de sărbătoare în Republica Moldova.
Ardeleanu, prezentă la Chişinău
Sanda Maria Ardeleanu s-a aflat vineri, 27 martie, la Chișinău, pentru a participa la lucrările celei de-a X-a ediții a Colocviului Internațional „La Francopolyphonie”, organizat de Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM).
Lasa un raspuns