Câteva mii de suceveni au asistat, marți, la parada militară organizată de Ziua Națională. E lesne de înțeles că de la an la an, manifestările care au loc cu ocazia acestei zilei sunt tot mai bine organizate

Programul pregătit pentru această zi a început la ora 10:00, cu o ceremonie militară şi religioasă, după care a urmat depunerea  de coroane la Monumentul Eroilor din cimitirul „Pacea”.

Au defilat cu tehnica din dotare plutoane de jandarmi, pompieri, poliţişti şi polițiști de frontieră şi elevi de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi de la Colegiul Militar din Cîmpulung Moldovenesc. Printre militarii invitaţi la manifestările de la Suceava s-au numărat cei din Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” din Piatra Neamţ şi cei din Batalionul 35 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoşani. Totodată, un avion Savage al „Bucovina Fly Club” a survolat zona cu un steag tricolor de 150 de metri pătraţi, iar parada a fost încheiată de Fanfara Municipiului Suceava.

„Înaintașii noștri s-au unit în același gând și cu același scop de a crea România care o aveam astăzi. Noi trebuie să continuăm asta. Să fim mai buni, mai uniți, iar cetățenilor din județul Suceava le urez sincere urări de bine, sănătate și împliniri. La mulți ani români, la mulți ani, suceveni”, a transmis prefectul județului Suceava, Constantin Harasim.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, și-a amintit în această zi specială, de cuvintele bunicului său, care îi spunea că fiecare zi trebuie prețuită.

„Este al patrulea an când organizăm într-o manieră amplă această zi, cu foarte multă lume adunată, cu paradă militară, cu spectacole de calitate și mă bucur să văd că sunteți atât de mulți astăzi, aici. Bunicul meu îmi spunea că Dumnezeu ne pune din când în când la încercări. Poporul român a fost un popor foarte încercat, însă credința și spiritul nostru ne-a ajutat să fim întotdeauna învigători”, a spus Cătălin Nechifor.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că avem în spate o istorie care ne obligă să celebrăm această zi.

„Suntem martorii unui eveniment deosebit. Tocmai de aceea, în fiecare an, la data de 1 decembrie cinstim identitatea și spiritualitatea neamului românesc. Astăzi, mai mult ca oricând, noi toți, dar mai ales tinerii, trebuie să aprecieze jerta și patriotismul celor dinaintea noastră”, a conchis Ion Lungu.

La ceremonial au fost prezenți și parlamentarii PSD, Neculai Bereanu și Ovidiu Donțu, precum și deputatul Cezar Cioată.  N-au lipsit nici reprezentanții PNL. Senatorul Gheorghe Flutur l-a avut alături pe deputatul Ioan Bălan, dar și pe senatorul Steliana Miron. Liberalii au purtat eșarfe tricolore, la fel ca în anii precedenți. Nu a lipsit și o delegație a PMP, condusă de președintele organizației județene, Corneliu Popovici.

După parada militară a urmat un program artistic susținut de artiștii din județ, dar și de ansambluri folclorice.

În acest an, municipalitatea nu a oferit sucevenilor fasole cu cârnaţi şi vin fiert, primarul Ion Lungu spunând că această decizie a fost luată în semn de respect faţă de victimele incendiului din clubul Colectiv.

Tot pe 1 Decembrie, de la ora 18:00, a avut  loc aprinderea bradului de Crăciun de pe esplanada Casei de Cultură, după care a  urmat ceremonia de retragere cu torţe a cadrelor aparţinând Ministerului Afacerilor Interne.

Principalele spectacole au început la ora 18:00 cu trupa Hara, după care, de la ora 19:00, a avut loc recitalul trupei Saragossa Band.

Seara de la Suceava s-a încheiat  cu un concert de zile mari sustinut de Sandra. Miile  de fani din Suceava,  nu au putut  rata întâlnirea cu unul din idolii copilăriei lor. Cele câteva mii de spectatori care au asistat la spectacol, nu au regretat alegerea făcută. Sandra a cântat melodiile care au facut-o celebră, la fel ca odinioară.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.