Este foarte posibil ca mulți dintre tinerii Sucevei să nu știe cu exactitate cum arată hobby-ul lor, sau dacă au vreunul. În ajutorul lor, vin cu informații utile adunate de pe site-uri credibile, despre orientarea în carieră și găsirea scopului personal, în definitiv.

Astfel, se arată că cercetătorii au ajuns la concluzia că un hobby nu este doar o dorință sau un capriciu, ci trebuie să devină o necesitate pentru oricine vrea să aibă succes în viață.

Prima problemă pe care o rezolvă un hobby este lipsa de cunoștințe, sau cum le zicem noi prin popor, pile.

Networkingul a stat întotdeauna la baza reușitelor. Și nu se întâmplă doar la conferințe fancy la care, acum că nu ai un job, nu poți avea acces. Networkingul se întâmplă și în supermarket și la o plimbare cu bicicleta. La cea din urmă, conexiunea este chiar mai puternică: intriga este data de o pasiune comună. Și cum sunt atâtea grupuri pentru tot atât de multe hobby-uri, șansele de a cunoaște oameni care să te ajute în găsirea și, de ce nu, obținerea unui job, sunt și ele destul de mari. Așa că ieși din casă și vezi-ți de pasiunile tale!
A doua problemă pe care o rezolvă un hobby este depresia.

Oamenii care au hobby-uri sunt în general mai fericiți. Legăturile dintre fericirea personală și împlinirile profesionale sunt destul de strânse. Prin urmare, dacă ești fericit, ești și mai relaxat în căutarea „absolutului” profesional.
Nici sănătatea fizică nu este neglijată de hobby-uri și pasiuni .

Ar dura cam 66 de zile să îți formezi un nou obicei, spun studiile. Tot ele, susținute de psihologi, spun că obiceiurile acestea repetitive sunt, din punct de vedere psihologic, adevărate recompense. Iar dacă hobby-ul tău presupune o activitate fizică, tonusul fizic pe care îl vei căpăta și menține, ulterior, îți va ține și moralul sus.
Și cu toții am avea nevoie de ceva mai multă disciplină, nu-i așa?
Nu e ca-n armată, dar pe aproape. Autodisciplina căpătată în timpul liber îți va fi de folos și la lucru, când te vei angaja, căci te face mai productiv.

 

Iar dacă nu ai încredere în tine, ai ghicit, tot un hobby este tratamentul!

Probabil că ai lucrat până acum cu oameni care nu pot face nimic fără să li se confirme și fără să ceară feedback. Practicarea unui hobby te va schimba și din acest punct de vedere. După ce vei merge, de exemplu, o săptămână pe munte și vei lua decizii de care depinde viața ta, deciziile de la locul de muncă vor fi o „joacă”.
La urma urmei, un hobby, o pasiune, este un lucru care te definește, în mai mare măsură decât tinzi să crezi. Indiferent de care este pasiunea ta, odată ce ți-o însușești, devine parte din tine, devine parte din imaginea ta în fața celorlați și te poate face atractiv chiar și pentru cei care vor să te angajeze.

Tu ce hobby ai?

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.