Astăzi, Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” este la ceas de mare sărbătoare. Pe lângă sărbătoarea municipiului, Suceava aniversează și „Zilele Spitalului Județean”.

 
spital harasim lungu flutur balanCu această ocazie, managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a menționat că în acest moment aniversar se bucură să îl aibă din nou pe Gheorghe Flutur alături de ei, în noua postură de președinte al Consiliului Județean Suceava.

„Acest lucru este o certitudine că proiectele noastre vor fi puse în practică în viitorul apropiat”, a subliniat Rîmbu.

 

Flutur: „Spitalul Județean Suceava e mai mic cu 6 ani ca mine, aveam 6 ani când se înființa”

fluturGheorghe Flutur, proaspătul președinte al Consiliului Județean Suceava, a menționat că dacă se vorbește despre istoria spitalului de aici de la Suceava, se vorbește într-adevăr de o tradiție.

„Mă bucur că am început împreună să lucrăm în 2010 și ați văzut că m-am forțat un pic să revin, să mai lucrăm împreună. Mă gândeam cât de delicat era pentru domnul Rîmbu când eram aici și eu și domnul Nechifor. Trebuia să nu ne laude pe niciunul, ca să nu ne supărăm. De data asta a fost mai curajos și a spus câte ceva și îi mulțumesc. Sigur că, asta este viața. Nu despre asta este vorba, o spun ca un subiect de glumă și colegial, pentru că, până la urmă am văzut că, Spitalul Județean Suceava, pentru că s-au făcut foarte multe lucruri bune, a devenit și un izvor de candidați, aici. Până la urmă, a fost folosit așa, un pic de tribună pentru lansări. Nici asta nu e rău, însă, el are rolul lui. Aici vii să te faci bine. Nu că n-aș fi bine, dar am venit să mă fac și mai bine”, a declarat Flutur.

Acesta a subliniat faptul că va avea o responsabilitate mare și în acest domeniu al Sănătății: să continue ceea ce a început împreună cu echipa, pentru că sunt multe lucruri de făcut.

„Sunt convins că vom găsi căile ca Spitalul Județean să devină ceea ce doream de mult și eu și domnul Rîmbu. Cartea de vizită a Sucevei cred că este astăzi Spitalul Județean”, a conchis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Ioan Balan: „Este un motiv de mândrie bucovineană atunci când se vorbește despre medicii noștri”

balanDeputatul PNL Ioan Balan a menționat că astăzi trăiește câteva momente mai deosebite, deoarece în anul 2008, când s-a început să se pună baza Spitalului Județean, îl avea alături pe președintele de atunci al CJ, Gheorghe Flutur, care s-a implicat în tot ceea ce a însemnat administrativ și financiar împreună cu managerul Vasile Rîmbu. Acesta s-a arătat încrezător că, și pe viitor, împreună de Flutur la Consiliul Județean, va reuși să continue modernizările la Spitalul Județean.

„În ultimul timp, atât politic cât și administrativ, am auzit tot vorbindu-se de clădiri, despre instrumentar, despre secții, însă astăzi mă bucur că am auzit vorbindu-se mai mult despre oameni. Vreau să vă spun că am o experiență în familie. Am o nepoată în clasa a X-a care dorește să studieze medicina. Am observat că învață extraordinar de mult încă de mică, și știu că uneori este deranjant pentru ea, atunci când ieșim la iarbă verde, iar ea vine cu cărțile după ea. Acest lucru îmi arată faptul că toți medicii de la Suceava au avut același parcurs pe care îl văd la nepoata mea. Acest fapt înseamnă mult sacrificiu încă din copilărie, din tinerețe.

Vorbim despre clădiri, vorbim despre aparatură medicală extraordinară, însă, din experiență am observat că numai după 4-5 ani acestea devin istorie. În schimb, un cadru medical, după 5 ani devine tot mai experimentat”, a declarat Ioan Balan.

 

Ion Lungu promite un bloc ANL pentru medicii tineri din Spitalul Județean Suceava

ion lungu spitalPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a subliniat faptul că, între Spitalul Județean Suceava și Primăria municipiului Suceava există un parteneriat de mult timp.

„Suntem într-un parteneriat și vreau să vă spun că de săptămâna aceasta au demarat lucrările la construirea a patru noi blocuri ANL la Suceava. Ne vom ține de cuvânt, iar unul din blocuri va fi repartizat medicilor tineri din cadrul Spitalului «Sf. Ioan cel Nou» Suceava. Puteți conta în continuare pe parteneriatul cu Primăria municipiului Suceava, cu mine personal și Consiliul Local”, a încheiat Lungu.

 

Harasim: „Îmi doresc ca și celelalte spitale orășenești din județ să urmeze pașii Spitalului Județean Suceava”

harasimPrefectul Sucevei, Constantin Harasim, a mulțumit managerului instituției pentru parcursul bun al acestui Spital de Urgență.

„Ca prefect îmi doresc ca și celelalte spitale orășenești din județ să urmeze pașii, și, dacă s-ar putea, pe domnul director să-l clonăm ca manager în celelalte unități administrative ale județului. Știu că ar face lucruri bune și acolo. Îmi doresc ca aceste 23 de secții, acest spital, adus în parametri europeni, multifuncțional și în slujba oamenilor să-și continue acest parcurs și să aibă aceleași rezultate bune”, a mai declarat Harasim.

 

Rectorul UMF din Iași va sprijini, după posibilități, Spitalul Județean Suceava

rector UMF Viorel ScripcariuProfesorul doctor Viorel Scripcariu, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a recunoscut că a intrat în spitalul din Suceava cu emoții, deoarece au trecut 30 de ani de la ultima sa vizită.

„Sunt cu emoție deoarece în sală sunt oameni foarte dragi mie. Sunt prieteni foarte aproapiați, sunt colaboratori cu care țin legătura de foarte mult timp, de asemenea, colegi de promoție, și nu în ultimul rând, doctorul Mihai Ardeleanu, care mi-a fost asistent universitar în anul 1981, atunci când eram student în anul IV”, a menționat Scripcariu.

De asemenea, rectorul a subliniat că universitatea din Iași va fi întotdeauna aproape de spitalul din Suceava, și întotdeauna o va sprijini.

 

Doctor Gheorghe Crap, managerul Spitalului Clinic de Urgență Oradea : „Spitale din Ardeal – Timișoara, Cluj – nici la gleznă nu vă ajung”

Doctor Gheorghe Crap, managerul Spitalului Clinic de Urgență OradeaManagerul Spitalului Clinic de Urgență Oradea a declarat că a descoperit două lucruri în Suceava.

„Județul dumneavoastră parcă este din altă țară. Am venit din Ardeal, trecând prin județul Bistrița Năsăud și prin Cluj, și județul dumneavoastră este de cinci ori mai frumos, mai ordonat și mai curat. Iar a doua surpriză plăcută a fost acest spital. (…) În comparație cu spitalul dumneavoastră, spitale din Ardeal- Timișoara, Cluj, nici la gleznă nu vă ajung”, a concluzionat doctorul Gheorghe Crap.

 

Scurt istoric al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”

suceava_spital_jud_MAREÎn anii ’60 ai secolului al XX-lea, peste drum de pavilioanele Spitalului Vechi, este ridicată o clădire modernă cu opt etaje, cu o capacitate de 600 de paturi, având în față un corp scund cu două niveluri unde se află săli de consultații, săli de conferințe etc. Clădirea este dată în folosință în anul 1964 și este cunoscută sub numele Spitalul Nou, pentru a fi diferențiat de Spitalul Vechi, care în prezent adăpostește secțiile de oncologie, boli infecțioase, dermatologie și pneumologie. Ulterior, secția contagioase din Burdujeni a revenit sub administrația spitalului.

Din 1964 și până în prezent capacitatea spitalului a fost mărită succesiv la 1.159 de paturi, apoi la 1189, ulterior 1240 și în prezent 1200 de paturi. Secția contagioase a revenit sub administrația spitalului. Astăzi, unitatea poartă denumirea de Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, incluzând atât Spitalul Nou, cât și Spitalul Vechi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.