Medicul Mihai Ardeleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a reamintit de perioadele spitalului când se intra în instituție doar cu papuci de unică folosință sau când oamenii aveau acces doar cu halate speciale, dar și de vremurile în care, în cazul în care unul dintre pacienți primea un telefon, i se aducea telefonul care trebuie conectat la o priza specială ce se regăsea la fiecare pat.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a declarat că împlinirea celor 50 de ani de la înfiinațarea spitalului a fost sărbătorită prin muncă, fără a avea loc vreo manifestare deosebită.
Construcția spitalului s-a desfășurat rapid în perioada 1964-1966, într-o perioadă în care la nivel național se începuse o activitate de construcție de unități sanitare „model”, cu proiecte „tip” pentru diverse categorii de spitale, orășenești sau regionale lucrăriile. În acei ani, împărțirea administrativ-teritorială era în 16 regiuni, Suceava fiind capitală de regiune. Erau deja construite spitalele din Onești și Constanța. S-a pus problema ca și Suceava să beneficieze de o astfel de investiție. Locația cea mai logică devenea vis-a-vis de Spitalul Vechi, cu ale cărui pavilioane, Spitalul Nou avea să conlucreze pentru întregirea structurii. Lucrările de construire a spitalului au fost supravegheate de vicepreședintele de atunci al Consiliului Regiunii Suceava, prof. Siminiceanu.
Față de condițiile de spitatalizare din clădirile Spitalului Vechi, rezervele de două paturi cu grup sanitar propriu și saloanele cu trei paturi păreau aproape ireale.
Lasa un raspuns