Pentru finalizarea lucrărilor la „Pârtia de schi Rarău” și punerea în funcțiune a obiectivului, primarul a anunțat că, pentru finalizarea tronsonului I al pârtiei este necesară suma de 8.815.917 lei și că, deocamdată Ministerului Turismului a alocat suma de 4.900.00 lei, urmând ca diferența să fie alocată la viitoarea rectificare bugetară.
Tot în acest an administrația câmpulungeană își propune execuția lucrărilor aferente proiectului: „Reabilitare și modernizare drum acces Pârtia de schi Rarău, de la Km 2+000 la Km 5+000”. Valoarea proiectului este de 7.919.320 lei, iar finanțarea se va asigura prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
„Un alt obiectiv cuprins pe lista de principalelor proiecte de investiție pentru anul 2017 îl reprezintă continuarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Modernizarea spațiilor publice din zonele blocurilor de locuit, cartierele Stadion, Trandafirilor și Calea Bucovinei nr.65 (zona magazinului PENNY MARKET)”, prin construirea de parcări, alei pietonale, asfaltări, spații verzi, locuri de joacă pentru copii, spații depozitare deșeuri, colectare ape pluviale și iluminat public cu leduri. Valoarea lucrărilor este de 1.708.000 lei, din bugetul local”, a declarat Mihăiță Negură.
Și finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare a imobilului „PALATUL COMUNAL”, din Calea Transilvaniei nr.2, în valoare de 625.200 lei, din bugetul local, se află pe lista de priorități a primăriei.
Lista principalelor proiecte de investiție pentru acest an cuprinde și demararea lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare așezământ cultural (bibliotecă) din municipiul Câmpulung Moldovenesc”, cu o valoare a lucrărilor de 4.015.050 lei (investiția se derulează prin Compania Națională de Investiții), dar și demararea lucrărilor la cele patru unități de învățământ, în baza contractelor de finanțare încheiate cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene, valoarea totală a lucrărilor fiind de 12.163.210 lei.
Primarul Mihăiță Negură a anunțat pentru acest an și finalizarea lucrărilor și darea în folosință a Grădiniței cu program prelungit „Căsuța piticilor” din strada Sirenei 3B (modernizări, dotări, împrejmuire, sistematizare curte). Valoarea lucrărilor este de 130.000 lei, din bugetul local.
„Pentru anul 2017, pe lista proiectelor de investiție, se numără și reabilitarea fațadei clădirii din strada Calea Bucovinei, nr.10 (valoarea lucrărilor – 45.000 lei, din bugetul local), reabilitarea infrastructurii rutiere prin așternere de covor asfaltic, pe străzile: Alexandru Vlahuță, 1 Mai, Solidarității, Grozăvescu, Vasile Alecsandri și Tudor Vladimirescu, parțial (valoarea lucrărilor – 1.200.000 lei, din bugetul local) și reabilitarea prin pavare a trotuarelor din zona Capu-Satului (valoarea lucrărilor – 180.000 lei, din bugetul local)”, a mai spus primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.
Mihăiță Negură a declarat că au fost depuse și 22 de solicitări de includere în Programul Național de Dezvoltare Locală a unor obiective de investiții importante pentru comunitatea locală precum refacerea infrastructurii rutiere prin lucrări de asfaltare a peste 35 de străzi; reabilitarea, modernizarea și extinderea Colegiului Silvic „Bucovina”, a clădirii primăriei, a Vilei Bodnăraș, a Cabanei Obcioara și a Colegiului Național „Dragoș Vodă”; înființarea unui obor; reabilitarea terenurilor de sport la toate unitățile de învățământ; realizarea de poduri, podețe și punți pietonale. Valoarea totală a acestor lucrări este de 5.218.164 lei, din bugetul de stat și local.
De asemenea, la Compania Națională de Investiții au fost depuse studii de fezabilitate la două obiective importante pentru municipiu: Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, cu o valoare estimată a investiției de 45.000.000 lei și Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Complexului Sportiv „Rarăul”, cu o valoare estimată a investiției de 26.596.660 lei.
Primarul Mihăiță Negură le-a mulțumit câmpulungenilor pentru contribuția adusă la bugetul local, o contribuție care asigură astfel dezvoltarea municipiului ca stațiune turistică, și îi roagă pe aceștia să se implice în continuare în proiectele comunității.