În anul 1390, Mircea cel Bătrân a avut un fiu nelegitim pe care l-a numit Vlad și l-a trimis spre creștere la curtea regelui Sigismund al Ungariei.

După ce Mircea a murit, Vlad a primit titlul de Cavaler al Ordinului Dragonului. Acest ordin avea principalul țel de a apăra lumea creștină de invazia otomană. I s-a dat numele de Dracul și a fost numit guvernator al Transilvaniei. Dracul a avut trei fii, Mircea, Vlad și Radu. Dracul a reușit să strângă o armată și cu ajutorul otomanilor a câștigat scaunul tradițional din Valahia.

Ca semn de loialitate l-a trimis pe Vlad și Radu să trăiască la Adrianopole, scaunul Imperiului Otoman. În anul 1447, Dracul și Mircea sunt uciși, iar Valahia intră sub conducerea maghiară. În anul 1448, turcii pun la dispoziția lui Vlad o armată. Vlad avea 17 ani și era cunoscut sub numele de Dracula.

El cucerește Valahia și construiește capitala la Târgoviște. După ce a fost încoronat a chemat mai mulți nevoiași la un ospăț. A ferecat ușile castelului și  i-a dat foc. Au fost sute de victime. A făcut același lucru și cu cei bogați. I-a tras în țeapă sau i-a trimis să muncească la ridicarea cetății Poenari. Vlad era diabolic.

Ordona ca cei care nu i se supuneau să fie jupuiți sau fierți de vii. A ucis copii și bătrâni și le-a așezat corpurile la vedere, drept avertisment pentru viitorii posibil răufăcători. În timpul domniei sale a ucis 50000 de persoane.

În anul 1462, Valahia este atacată de turci, în fruntea cărora se afla Radu, fratele mai mic al lui Vlad. Vlad se retrage în Ungaria. În anul 1476, Radu moare de sifilis. Vlad încearcă să recâștige tronul Valahiei.

A reușit, dar peste puțin timp, este ucis de turci. Capul lui a fost înfipt într-o țeapă și expus în Constantinopole. Trupul său a fost adus în Valahia și îngropat la Snagov. Cu toate că în 1931, s-au efectuat săpături, nu a fost descoperit sicriul acestuia. Rămâne un mister locul unde a fost îngropat.

sursa: https://www.efemeride.ro/dracula-cruzimea-ca-forma-de-rezistenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.