Viceprim-ministrul Ion-Marcel Ciolacu a prezidat, astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu personalul diplomatic al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, organizată la inițiativa premierului Mihai Tudose, în contextul pregătirii pentru preluarea de către ţara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.
„Am intrat în linie dreaptă pentru a asuma o responsabilitate majoră, cu impact decisiv asupra rolului pe care îl dorim pentru România în Uniunea Europeană. După cum probabil cunoașteți, am demarat un proces amplu de evaluare a activității pe care o desfășurați. Guvernul doreşte ca la finalul exerciţiului să existe certitudinea că România dispune în Reprezentanța de la Bruxelles de cei mai buni specialiști, care se vor ridica la înălțimea mandatului încredințat“, a subliniat Ion-Marcel Ciolacu.
De asemenea, vicepremierul a evocat ideea de continuitate a marilor proiecte de pe agenda europeană, în marja primului mandat al României la președinția Consiliului Uniunii Europene, provocările în acest sens fiind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, gestionarea migrației, funcționarea Spațiului Schengen sau proiectarea viitorului cadru financiar multianual.
„Afacerile europene au devenit un pilon de sprijin al politicii externe a țării noastre. Mizele sunt majore și decurg din proiectul național de dezvoltare a României, pe termen lung. Promovăm, de aceea un profil european, de partener solid, serios și de încredere, care își respectă angajamentele. Suntem hotărâți să asigurăm predictibilitate și coerență pentru a putea să atingem obiectivul finalizării Mecanismul de Cooperare și Verificare şi să creăm condițiile favorabile pentru ridicarea acestui mecanism înainte de preluarea de către România a Președinției“, a declarat Ion-Marcel Ciolacu.
La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat: Grațiela Leocadia Gavrilescu, vicepremier și ministrul Mediului, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Tudorel Toader, ministrul Justiției, Liviu Pop, ministrul Educației Naționale, Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florian-Dorel Bodog, ministrul Sănătății, respectiv Adriana-Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor.
Lasa un raspuns