Data de 5 decembrie a avut o dublă însemnătate pentru locuitorii comunei sucevene Mitocu Dragomirnei: pe de o parte s-au aprins luminițele în bradul din centrul comunei, iar  în plus, s-a adus recunoștință celor care își sacrifică timpul personal pentru a sări în ajutor: pompierilor voluntari din comună.

Gestul i-a luat prin surprindere pe cei din urmă, mai ales că au avut parte și de o alarmă „falsă” pentru a avea ocazia să-și mai demonstreze încă o dată promptitudinea.

„De Ziua Voluntarilor am ales să îi premiem pe acești oameni pe care știm că ne putem baza la orice oră. Cei care fac voluntariat ca pompieri sunt oameni cu suflet mare, bine instruiți și extrem de competenți. Altfel nici nu s-ar putea. Răsplata lor e doar respectul oamenilor din jur și nimic mai mult, dar munca lor este de neprețuit, iar asta am încercat să le transmitem și noi prin această premiere”, a declarat primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc.

Nu poate să fie ușor să motivezi oamenii să își sacrifice timpul și viețile pentru a fi pompieri voluntari, fără vreo altă plată, iar echipa de la SVSU Mitocu Dragomirnei chiar a demonstrat că rapiditatea sa a salvat vieți și proprietăți în situații-limită.

Pericolul de la fiecare intervenție, cu care se întâlnesc deopotrivă pompierii voluntari și cei militari, nu dispare în funcție de gradele de pe umăr, iar acesta este încă un motiv pentru a aprecia munca lor.

„La Mitocu Dragomirnei am reușit să înviem, practic, acest serviciu. Avem pentru prima oară o remiză, deci un serviciu activ și pe timp de iarnă, ceea ce înseamnă mai mult decât, poate, conștientizăm noi.

Îi mulțumesc șefului SVSU Mitocu Dragomirnei, Stan Florin Ciprian, precum și fiecărui voluntar în parte. Ne-am bazat și ne vom baza pe dumneavoastră, ca și până acum”, a conchis Radu Reziuc.

Aceasta este o față a României. O față frumoasă, adusă la suprafață de oameni la fel de frumoși, care cred în puterea binelui și în puterea ajutorului oferit aproapelui în momentele de cumpănă, fără a aștepta, însă, ceva în schimb. Ei sunt eroii noștri. Ei sunt cei care fac lumea mai bună. Pompierilor voluntari, vă mulțumim că existați!  

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.