Peste 10.000 de politisti au actionat, la nivel national, in acest weekend, pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranta si fluenta traficului rutier si pentru menţinerea ordinii si sigurantei publice. O atentie in plus este acordata locurilor de agrement si zonelor turistice din intreaga tara. La nivelul judetului Suceava, zilnic, peste 200 de politisti actioneaza pentru prevenirea faptelor antisociale si cresterea gradului de siguranta a cetatenilor.

Astfel, din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor-general de politie Petre Toba si urmare a masurilor dispuse de conducerea IPJ Suceava, politistii din structurile de ordine si siguranta publica, politie rutiera, politie transporturi, precum si din celelalte structuri s-a actionat in zilele de sambata si duminica pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranta traficului rutier si depistarea celor care comit fapte antisociale. Au fost monitorizate in special traseele de deplasare catre zonele turistice ale judetului si zonele de agrement, precum si sectoarele de drumuri nationale si europene. De asemenea, pe langa prezenta activa in trafic, politistii au utilizat aparatele de inregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate in cascada. Politistii de la transporturi au fost prezenti pe trenurile de calatori pentru a asigura o calatorie in siguranta pentru cei care aleg sa se deplaseze cu acest mijloc de transport. Pentru prevenirea faptelor antisociale politistii au asigurat patrularea in statiile si triajele de cale ferata.

Pentru o vacanță liniștită și în siguranță Poliția Română vă recomandă:

– aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!

– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

– nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!

– în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!

Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:

– în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.

– planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu mașina în afara intervalului orar 10-18.

– atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

– posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat.

 

DRUM BUN!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.