Dacă ai un animal de companie, fie că e câine, pisică, hamster sau porcușor de Guineea, știi deja că acesta are nevoie de o hrană specială.

Asemenea oamenilor, care pot avea probleme de sănătate dacă nu mănâncă corect, în funcție de metabolism, nivelul de activitate, vârstă și stilul de viață, și în cazul animalul de companie o dietă neadecvată poate avea consecințe nefaste asupra sănătății.
Este important să căutați un brand de hrană care să ofere prietenului blănos o dietă sănătoasă și echilibrată, cu produse variate pentru vârsta și nivelul de activitate fizică, deoarece animalele au nevoi nutriționale diferite. De exemplu, nevoile nutriționale ale unui cățeluș sau ale unei pisicuțe sunt diferite ce cele ale animalelor adulte sau ale celor bătrâne. Astfel, fiecare dietă ar trebui să corespundă nevoilor speciale, rasei, vârstei, stilului de viață, etc.

Alimentația câinilor

Nevoile câinelui sunt diferite, în funcție de talie, de vârstă, de starea fiziologică (dacă este femelă gestantă sau alăptează), de stilul de viață, starea de sănătate, etc.
Oferiți-i câinelui dumneavoastră o hrană combinată diversificată, formată din hrană principală, produse de mestecat, gustări și suplimente nutritive. Astfel veți reuși să acoperiţi în mod optim necesarul de nutrienţi ai patrupedului şi să îi asiguraţi o alimentaţie echilibrată. 


Hrana câinelui trebuie să fie la temperatura ambiantă, așadar nu se scoate direct din frigider, iar acesta trebuie lăsat să își savureze hrana în liniște, fără a-l deranja în acest timp.

Alimentația pisicilor

Hrana pisicilor se bazează pe proteine ca principală sursă de energie, felinele având nevoie de un nivel mai mare de proteine decât câinii.


Pentru ca pisica dumneavoastră să fie mereu în formă, este necesar să îi asigurați un echilibru perfect al tuturor nutrienților esențiali. Este recomandat ca alimentația să fie formată din hrană uscată și hrană umedă. Puteți opta și pentru snack-uri și suplimente nutritive, iar în acest fel veți reuși să acoperiţi în mod optim necesarul de nutrienţi ai pisicii dumneavoastră şi să îi asiguraţi o alimentaţie diversificată.

Alimentația rozătoarelor

De obicei, din familia rozătoarelor alese ca animale de companie fac parte iepurii, hamsterii, porcuşorii de Guineea, Chinchilla, veveriţele sau dihorii.

Dacă aveți un astfel de animal de companie, trebuie să aveţi grijă să respectaţi modul de hrănire al acestuia. De exemplu, porcuşorii de Guineea mănâncă seminţe de cereale, leguminoase, fân, masă verde şi fructe. Iepurii mănâncă fân, plante şi legume proaspete, seminţe şi fructe. Hamsterii se hrănesc cu mere, alune, banane, mâncare specială pentru hamsteri şi altele.

IMPORTANT

Indiferent de ce animal de companie aveți, trebuie să aveți grijă ca niciodată acestuia să nu îi lipsească apa proaspătă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.