Duminică, 28 februarie 2016, un echipaj mixt format din polițiști ai Postului de poliţie Pojorîta și reprezentanți ai Ocolului Silvic Pojorîta, a efectuat un control în pădurea situată pe raza Ocolului Silvic Pojorîta, ocazie cu care, a identificat două cioate, ce provin din tăierea ilegală a doi arbori nemarcați, de esență rășinoase,  iar în apropierea DJ 175B, materialul lemnos rezultat, cu un volum de 2.320 m.c. și o valoare de 584.43 lei.

Polițiștii au identificat autorul faptei, acesta fiind un bărbat de 45 de ani, din localitate, care la data de 27 februarie 2016, a tăiat cei doi arbori, iar materialul lemnos l-a transportat cu un TAF condus de un tânăr de 29 de ani, din judeţul Iaşi, ce nu deține permis de conducere și nu are înregistrat TAF-ul proprietate personală. Materialul lemnos rezultat în urma tăierii a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Pojorîta.

Bărbatul de 45 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în sumă de 2.000 lei. Față de tânărul de 29 de ani, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.