Două cicloane lovesc România în această săptămână: Olaf și Numa. După ce aceste două cicloane aduc ninsori și aer rece, săptămâna viitoare vine cu temperaturi negative.

Meteorologul Alina Șerban a prezentat, pentru DCNews, următoarele informații:

Numa este un ciclon situat în zona Italiei, e bogat în umezeală și cu masă de aer cald, iar Olaf, care se situează în partea de nord a continentului, în zona Peninsulei Scandinave, este un ciclon cu aer rece, cu masă polară. Sunt situate în puncte diametral opuse, unul în nord, unul în sud.

Urmează, conform circulației atmosferice să se deplaseze și să afecteze și teritoriul țării noastre în zilele următoare.

Ciclonul Numa, cel din zona Italiei, urmează să aibă o traiectorie pe la sudul țării noastre, apoi prin sud-estul țării noastre. Va veni bogat în umezeală și va aduce precipitații și aer mai călduț.

Celălalt ciclon, ciclonul Olaf, din nordul continentului cu masă de aer rece, va coborî treptat și va afecta teritoriul țării noastre, la sfârșitul săptămânii, sâmbătă noapte, duminică, luni, la început în regiunile nord-vestice, nordice, centrale și ulterior se va extinde peste întreg teritoriul țării, asta însemnând că va determina temperaturi mai scăzute și transformarea precipitațiilor din ploaie în lapoviță și ninsoare.

Vom vedea ninsoare în zonele montane, în zonele submontane, în cele deluroase, apoi prin nordul și centrul țării și posibil în celelalte zone, mai joase de relief.

Cele două cicloane vor avea traiectorii diferite. Olaf va pătrunde din nord, nord-vest, iar Numa din sud, sud-est, Numa va veni cu precipitații sub formă de ploaie și aer mai călduț, iar Olaf va determina temperaturi mai scăzute și transformarea ploilor în ninsori. La întâlnirea lor asta se va întâmpla.

Pe timpul zilei vor fi 2-3 grade în nordul țării și-n partea de sud, sud-est vor fi 7-8 grade. În schimb, săptămâna viitoare, noaptea, temperaturile vor deveni negative pe timpul nopții, vor coborî ușor sub zero grade”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.