Marți, 1 martie, la EXPO 2020 Dubai este marcată Ziua Națională a României. Evenimentul cuprinde un workshop inedit de mărţişoare, o serie de ateliere de creaţie interactive şi un spectacol de dansuri şi tradiţii populare româneşti prezentat publicului internaţional, iar seara  are loc o proiecţie specială a steagului României pe cupola Al Wasl.

În deschiderea evenimentului au fost prezente oficialități din României cât și din Emiratele Arabe Unite. După discursul ținut E.S. Najeeb Mohammed Al-Ali, Directorul Executiv al Expo 2020 Dubai, a urmat cuvântarea E. S.  Adrian MĂCELARU, Ambasadorul României în EAU.

După cuvântul oficialităților, Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava și Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului” au oferit incursiuni în folclorul românesc prin tablouri muzical-coregrafice reprezentative pentru țara noastră. De asemenea, artiştii români vor performa într-o serie de microspectacole în cadrul evenimentelor culturale desfăşurate în diferite spaţii din cadrul Expo Dubai: în Pavilionul României, pe Earth Stage şi pe Nation Stage.

 


Programul public în cadrul Pavilionului României s-a derulat între orele 11:30 – 14:00 şi a cuprins un workshop inedit de mărţişoare cu Mirela Tanc, intitulat „Împreună: Ieri şi Astăzi! Tu şi eu!”, organizat sub auspiciile Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, în colaborare cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de creaţie, ateliere interactive şi ateliere practice.

La atelierele de creaţie alături de reprezentanţii TIKA Lab, participanţii pot construi alături de creatorul conceptului TIKA, Florin Cobuz, obiecte de design unicat cu diverse funcţionalităţi, de la Home & Deco, lămpi, scaune sau obiecte de artă.

În cadrul atelierelor interactive alături de reprezentanţii Via.zzo 3D by Aragon, publicul vizitator poate contribui la procesul de creare a unui covor din pietre de marmură de mici dimensiuni, a cărui imagine finală va fi formată din părţi componente de dimensiunea 15 x 15 cm cu motive tradiţionale româneşti.

La atelierele practice, studenţi din cadrul Facultăţii de Design de Mobilier şi Ingineria Lemnului de la Universitatea Transilvania, Braşov, îi vor ajuta pe vizitatori să descopere tehnici tradiţionale de prelucrare a lemnului şi împletituri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.