Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat că anul viitor punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna va fi deschis. Anunțul a fost făcut după întâlnirea pe care a avut-o luni în Vama Siret cu președintele Consiliul Regional Cernăuți, Ion Muntean și guvernatorul Regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk, întâlnire la care au fost prezenți președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe, președintele executiv Lucian Gheorghiu, vicepreședintele Mihai Cernișov dar și un director de la ADR N-E.
Ucrainienii doresc să copieze modelul Agenției de Dezvoltare Nord- Est
„Astăzi m-am întâlnit în Vama Siret cu o delegație de la Cernăuți, condusă de președintele Consiliul Regional Cernăuți, domnul Ion Muntean și guvernatorul Regiunii Cernăuți, domnul Oleksandr Fișciuk, la solicitarea vecinilor noștri, având discuții pe mediul de afaceri și relațiile comerciale între Suceava și Cernăuți.
La întâlnire au participat și reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Suceava, domnii Nicolae Troașe – președinte, Lucian Gheorghiu – președinte executiv, Mihai Cernișov – vicepreședinte, precum și un director de lac ADR N-E.
Prezența reprezentantului ADR N-E a fost motivată de faptul că, de curând, ucrainenii au înființat și ei o astfel de structură și au dorit să cunoască din experiența noastră”, a precizat președintele CJ Suceava.
Flutur a declarat că la această întâlnire s-a pus în discuție mesajul Comisiei Europene care a fost transmis guvernului ucrainean printr-o adresă prin care se comunică faptul că se deblochează programul de modernizare a punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna.

Vicovu Sus – Crasna
„O veste foarte bună, pentru că astfel, anul viitor se va putea deschide acest punct de frontieră. Partea ucraineană ne-a mulțumit pentru sprijinul și adresele pe care le-am trimis la Bruxelles pentru deblocarea acestui Program. Noi am avut în vedere nevoile populației de etnie română din regiune”, a transmis Flutur.
Tot la această întâlnire s-a mai discutat despre modul necorespunzător în care arată vama Siret-Porubne.
„S-a mai discutat despre modul necorespunzător în care arată vama Siret-Porubne, unde se lucrează supraaglomerat, la de 3 ori capacitatea, atât la călători cât și la marfă.
Am convenit ca în luna mai 2018 să organizăm un forum economic România-Ucraina-Moldova, prin care să se realizeze conexiuni și parteneriate între oameni de afaceri și agenți economici din cele 3 țări. S-au făcut și propuneri pentru domeniile de interes: agricultură, industrie alimentară și turism”, a mai spus Flutur.
Brandul Bucovina, promovat împreună de Suceava și Cernăuți
„O idee foarte importantă, pe care am agreat-o cu toții, este că vom trece la promovarea împreună, Suceava și Cernăuți, pentru extinderea brandului Bucovina, un brand puternic, de înalt nivel”, a conshis șeful administrației județene.
Lasa un raspuns