Compania „Tarom” a hotărât ca începând cu 27 octombrie, să-şi suspende cursele de Suceava. Decizia a fost luată pentru că anul trecut, doar 40% dintre zboruri au putut ateriza la Suceava, conform oficialilor Tarom.
Într-o declaraţie politică susţinută astăzi, 22 octombrie, de la tribuna Parlamentului, deputata PDL şi-a exprimat suspiciunea că izolarea Bucovinei este un proces premeditat, din cauză că regiunea a devenit un competitor puternic pentru alte zone turistice ale României. Acest lucru are loc după ce regiunea a beneficiat de o promovare puternică în perioada 2008-2012, atunci când la conducerea Consiliului Judeţean Suceava a fost liderul PDL, Gheorghe Flutur.
„Invocarea de către conducerea Tarom a unui șir de motive de ordin financiar și a unei presupuse lipse de rentabilitate a curselor din cauza condițiilor meteo pe timp de iarnă, cu toate că zborurile pe această rută se realizează la capacitate maximă, ascunde interese puternice în domeniul turismului și dorința scoaterii de pe harta turismului a Sucevei și a Bucovinei. Cât despre „Suceava – capitală de regiune”, trag concluzia că ea a fost vândută cu bună știință vecinilor baroni moldoveni”, a afirmat Ardeleanu.
Sanda Maria Ardeleanu a mai declarat că aeroportul „Ștefan cel Mare” este unul din atu-urile Sucevei în dezbaterile privind reorganizarea administrativ-teritorială şi, implicit, în competiţia pentru desemnarea Sucevei drept capitală de euroregiune. Deputata Ardeleanu a afirmat că, în acest context, „suspendarea curselor Tarom echivalează cu tăierea ultimei punți prin care Bucovina mai putea să spere la accesul direct către Europa”.
Lasa un raspuns