În cadrul atelierului educațional elevii vor avea posibilitatea să construiască din hârtie Cetatea de Scaun a Sucevei, să o personalizeze, să o populeze cu prinți, prințese sau oșteni.
Copiii vor primi informații despre cetățile medievale moldovenești, dar și despre unele cetăți din Țara Românească și Transilvania și vor vizita Cetatea de Scaun. Cu ajutorul cartonului și a diferitelor suporturi din hârtie pe care vor fi imprimate părți ale cetății, personaje, decoruri, copii vor de cupa, lipi, colora și „reconstrui” Cetatea de Scaun a Sucevei.
Tot din hârtie, copii pot realiza diferite personaje, pe care le pot amplasa în cetate, astfel încât acestea să redea imaginea unei cetăți populate. Oștenii moldoveni, realizați de asemenea din hârtie, cu arme specifice perioadei medievale vor fi amplasați și ei în cetate.
Pe baza informațiilor primite referitoare la istoria Cetății de Scaun a Sucevei, copii pot simula chiar un atac asupra cetății construite de ei, folosind personaje și arme medievale realizate tot din hârtie.
Astfel, prin joc, copiii se vor familiariza cu noțiuni legate de arhitectura Cetății de Scaun a Sucevei. De asemenea, vor învăța despre armele folosite pentru asedierea unei cetăți dar și despre strategia de luptă a oștenilor din acea perioadă.
Pe toată durata de desfășurare a atelierului, copiii vor fi îndrumați de către specialiști ai Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei și ai Biroului Educație, Marketing și Comunicare din cadrul Muzeului Bucovinei.
Informații suplimentare
Se pot înscrie maxim 25 de copii din clasele a III-a, a IV-a și a V-a din județul Suceava. Locurile se vor ocupa în ordinea înscrierii.
Informații și înscrieri: 0230-216439, interior 116.