Cercetarea PUNR pentru deturnare de fonduri deschide o altă cutie a Pandorei. Chiar dacă pare neconcludentă pentru soarta politică a generalului Gabriel Oprea, reamintim că este general de justiție, această anchetă pentru folosirea frauduloasă a unor fonduri strânse pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, nu poate fi o notă bună pentru fostul Premier interimar. Cum valurile cauzate de catastrofa de la Clubul Colectiv nu s-au calmat încă, soarta domnului Oprea și a partidului pe care încă îl conduce este cel puțin în cod portocaliu, dacă nu cumva, odată începute cercetările, nu vor intra direct într-un cod roșu, definitiv. Este puțin de crezut că PSD, aflat el însuși în proces de ”igienizare”, va mai aloca locuri eligibile pe lista sa pentru reprezentanți ai PUNR, mai ales că domnul Ponta are și el alte priorități.
La capătul opus al eșicherului politic condamnarea, într-o primă fază, a lui Sorin Frunzăverde, vicepreședinte PNL și Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin pentru infracțiuni de fraudare a alegerilor care au dus la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, poate fi momentul crucial în care garda vechilor liberali poate fi împinsă afară din politică. Primenirea este necesară dar nu e foarte sigur că noul PNL va atrage foarte mulți noi partizani sacrificând pe bandă rulantă ”maurii” care au dus la poziția actuală a partidului. Nu sunt un mare fan al actualului PNL și nici al USL-ului care l-a numit pe Frunzăverde la Caraș dar părerea mea e că dacă tot vrei să primenești garnitura de ”fețe” ai grijă cum te desparți de predecesori pentru că altfel, la nevoie, aceiași oameni îți vor răspunde cu dezinteres, dacă vor mai vrea să te audă.
Dar dacă e să vorbim serios, cel mai strașnic motiv pentru care se instalează codul portocaliu este asaltul DNA asupra ”aplicării legii”. 15 polițiști prinși sau cercetați pentru luare de mită sau favorizarea infractorului doar de la debutul lunii decembrie și până azi demonstrează că ”cineva” ”undeva” a decis să mai și controleze ”controlorii”. Este necesar ca structurile piramidale stabilite în 25 de ani de justiție și poliție să dispară dacă vrem să avem o viață mai ușoară în viitor. Dacă apărătorii legii sunt primii care o încalcă este normal ca ei să fie foarte ușor ținta șantajelor și manipulărilor de tot felul. Indiferent dacă judecători, procurori sau polițiști se lasă cumpărați, câștigați sau doar momiți către ”plăceri” gratuite, rezultatul e că justiția oarbă devine surdă și nu după mult timp, mută.
Cum spuneam, vine iarna dar, pentru prima dată după foarte multă vreme, avem o șansă teoretică să nu mai fie iarna noastră, a cetățenilor normali!
Lasa un raspuns