Cu viteza melcului se mișcă de patru zile autocamioanele care vor să iasă din România prin vămile din vestul țării. Conducătorii auto sunt nevoiți să stea la coadă chiar și zece ore.

Totul pentru că polițiștii de frontieră din țara vecină controlează cu atenție dacă șoferii au primit amenzi în acest an în Ungaria și dacă le-au achitat.

Astfel de scene se derulează de luni în Vama Borș şi în Vama Nădlac 2. La trecerea de frontieră din Bihor, de pildă, joi dimineaţă, potrivit site-ului poliţiei, timpul de aşteptare era de 250 de minute. În realitate însă, şoferii TIR-urilor au fost nevoiţi să stea la coada ore în șir.

Reporter: De câtă vreme staţi?
Șofer: Şase ore. Timp pierdut. Timp pierdut, aia înseamnă.

Reporter: De câte ore stai aici?
Șofer: De ieri seară.
Reporter: Merge greu?
Șofer: Da, da da.

Șofer: Şase ore jumate. Ajunge! Ore pierdute, ore pierdute, domnule.

Oamenii spun că, în mod normal, controlul durează trei minute. Dar situaţia s-a schimbat de la începutul săptămânii.

Comisar-şef Laura Bondar, purtător de cuvânt ITPF Oradea: “Creşterea timpului de aşteptare la graniţa cu Ungaria, înregistrată în ultimele zile, pentru automarfare, este generată de faptul că autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor aplicate conducătorilor mijloacelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei în 2019.”

În Vamă Nădlac 2, unde şoferii de camioane au aşteptat şi mai bine de zece ore pentru a ieşi din România, a mai apărut o problemă. Marginea drumului s-a transformat într-o imensă groapă de gunoi. În plus.

Reporter: Toalete?
Șofer: Avem doar aici în parcare în terminal, dar în afara terminalului nu există.

Șoferiţă: “Nu avem toaletă, stăm, aşteptăm, răbdam, iar cu gunoiul avem saci de gunoi. Îl ţinem până la coş şi-l aruncăm. cel puţin eu asta fac. nu ştiu ce fac alţii.”

Poliţiştii de frontieră români au trimis o solicitare omologilor maghiari şi au cerut detalii despre situaţia creată şi lămuriri despre posibilităţile de remediere a acesteia.

Sursa: Știrile Pro Tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.