Bacșișul ar putea fi impozitat. Proiectul depus de fostul ministru al Finanțelor, social-democratul Eugen Teodorovici, a fost adoptat miercuri, 8 noiembrie, de Comisia de buget din Camera Deputaţilor, informează antena3.

Este vorba despre proiectul de lege referitor la loteria bonurilor fiscale, care prevede inclusiv impozitarea bacșișului. Au fost adăugate mai multe articole acolo care prevăd exact definiția bacșișului şi modul de impozitare.

Barurile și restaurantele trebuie să treacă distinct pe nota de plată bacşişul care poate fi între 0 și 15 %. Acesta se impozitează conform codului fiscal, adică cu 10 % în momentul de față, potrivit psnews.ro.

„Angajatul nu va fi obligat să facă nimic în plus fata de momentul actual, doar să înmâneze clientului nota de plată. Proiectul de lege, aşa cum a fost adoptat de comisie, stabileşte în mod explicit atât modul de înregistrare contabilă cât şi tratamentul fiscal al sumelor ce reprezintă bacşişul, atât la cel care îl plăteşte, în cazul în care acesta este o persoana juridică dar si la operatorul economic ce îl încasează.

Aceste precizări exprese ale legii asigură predictibilitate şi evită interpretările diferite in aplicare”, a explicat președintele comisiei de buget-finanțe, Bogdan Huțucă.

Aşadar, după ce legea va fi promulgată de șeful statului, românii vor vedea bacșișul trecut pe bonul de la restaurant sau de la bar, într-o rubrică distinctă și va fi impozitat cu 10%, relatează antena3.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.