Mai mulţi fermieri din judeţ nu şi-au primit banii furnizaţi de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, prin ajutorul de minimis. Acest lucru nu s-a întâmplat din cauza nefurnizării banilor de către Direcţia Agricolă, ci pentru că foarte multe conturi deschise de fermieri la diferite bănci sunt nevalide, iar în acest caz banii se întorc în conturile instituţiei.

Cu toate că banii ce reprezintă ajutorul de minimis, acordat de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava,  au fost viraţi în conturile fermierilor încă de la sfârşitul lunii februarie, există anumite dificultăţi în ceea ce priveşte intrarea în posesia lor. Mai multe conturi deschise de fermieri la diferite bănci sunt nevalide, iar banii se întorc în conturile instituţiei.  Şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, Vasile Schipor, face un apel către fermieri, ca în cazul în care încă nu şi-au primit banii în conturi, să verifice validitatea acestora. „Fermierii care nu şi-au primit banii, să-şi verifice conturile dacă sunt valide. Au fost multe cazuri de conturi invalide, de CNP-uri incorecte şi atunci sumele de bani se întorc şi nu putem face plăţile la fermieri. Mai sunt foarte puţini cei care nu le-au primit. Dacă nu au primit banii, să vină la Direcţia Agricolă, în cel mai scurt timp, să putem reglementa problema şi să facem tot posibilul ca fermierii să-şi primească banii”, a declarat Schipor.

Până în acest moment, peste 3,5 milioane de lei au fost furnizate în conturile fermierilor suceveni care au solicitat ajutorul de minimus. „Am reuşit să facem toate plăţile la diferenţa de sume care nu au fost achitate în 2012 pentru ajutorul de minimis. Este vorba de 3, 5 milioane de lei pentru aproximativ 15 mii 600 de fermieri care nu au primit banii în 2012. Aceste sume au fost alocate după finalizarea bugetului, am primit sumele de bani de la minister, iar pe 27 şi 28 februarie am avut prima planificare la Trezorerie pentru sumele de bani amintite. Începând din ianuarie, am lucrat la ordinele de plată, toate sunt făcute şi trimise la bănci. Fermierii pot să meargă să-și ridice sumele cuvenite”, a conchis Schipor.  

Ajutoarele de minimis se acordă producătorilor agricoli pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011- 2012, asupra culturilor agricole, certificat prin informările detaliate privind aria de răspândire, categoria şi intensitatea fenomenului de secetă, comunicate de Administraţia Naţională de Meteorologie, precum şi cu efectele acestuia asupra culturilor agricole, înregistrate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.