Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2017 victima a locuit în aceeași casă cu inculpatul, în zona rurală a județului Suceava, iar din banii obținuți din cerșit, respectiv din munci cu caracter ocazional, cei doi achiziționau alimente precum și băuturi alcoolice, pe care le consumau împreună în mai sus-menționatul imobil.
Persoana vătămată a fost observată ultima dată în viaţă, la cerşit, în toamna anului 2017, lunile septembrie sau octombrie.
La data de 08 mai 2018 un martor a sesizat lucrătorii unității de poliție din localitatea rurală respectivă cu privire la presupusa dispariție a victimei. Ulterior a fost sesizat și organul de urmărire penală, iar actele de urmărire penală întreprinse ulterior au dus la suspiciunea rezonabilă că persoana dată dispărută a fost ucisă, iar ulterior cadavrul său a fost ascuns într-un beci.
La data de 09 mai 2018 a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa unde victima a locuit împreună cu inculpatul. Cu această ocazie în beciul din şura gospodăriei a fost identificat cadavrul – mumificat – al unei persoane de sex masculin, acoperit cu resturi vegetale; în acelaşi beci au fost identificate printre resturile vegetale două bucăţi de funie din material sintetic. În aceeaşi şură a fost identificat un topor cu coada din lemn; pe coada toporului au fost identificate mai multe zone care prezintă pete de culoare brun-roşcat cu aspect de sânge.
Conform concluziilor medicului legist care a efectuat autopsia la data de 09 mai 2018, moartea victimei a putut fi violentă şi s-a putut produce în condiţiile unui traumatism cranio-cerebral, posibil prin lovire cu obiect dur cu margini de formă geometrică (posibil vătrai). Medicul legist a identificat fracturi costale şi de stern care s-au putut produce post mortem, prin manipularea cadavrului. Aspectul cadavrului pledează pentru posibilitatea ca decesul să se fi produs cu circa 8 luni anterior efectuării autopsiei.
Din ancheta penală a reieșit că în toamna anulu i2017, septembrie sau octombrie 2017, pe fondul consumului de alcool, între inculpat și victimă a izbucnit un conflict spontan. Inculpatul a lovit victima în zona cranio-cerebrală cu un obiect contondent (bucată de lemn sau un vătrai). Victima a decedat ulterior, iar inculpatul a ascuns cadavrul victimei în beciul din şură.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.