Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a vorbit, joi seară, despre presupusa mită luată de către ex-premierul Călin Popescu Tăriceanu de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Prezent în platoul B1 TV, politicianul a atras atenţia asupra riscului de a trata cu grabă această problemă.

„Deocamdată discutăm de niște informații pe surse, ori aceste lucruri trebuie probate. Eu cred că ne grăbim să abordăm acest subiect. Sunt convins că DNA-ul, dacă va avea probe, le va face publice și cred că atunci se va putea discuta. La fel, nu m-aș lansa în speculații, urmare a declarațiilor domnului Vîntu. Știam că Liviu Mihaiu este unul dintre cei care îi mâncau din palmă lui Vîntu la vremea aceea și aflasem că Sorin Ovidiu Vântu avea anumite interese în Deltă și, imediat ce am putut (adică după ce a plecat Guvernul Tăriceanu), am cerut schimbarea lui, în relație directă cu premierul”, a declarat preşedintele PMP.

Întrebat dacă este de părere că Tăriceanu a luat mită un milion de euro pentru numirea lui Mihaiu, Băsescu a răspuns negativ.

„Nu vă supărați, dar nu. Oricât război am avut cu el, nu cred că Tăriceanu ar putea lua un milion”, a mărturisit fostul șef al statului.

Jurnalistul Ion Cristoiu, și el invitat în studioul B1 TV, a intervenit, pentru a afirma că ar fi absurd ca Liviu Mihaiu să dea mită pentru a fi numit în funcție, având în vedere că această numire era iminentă, în condițiile în care Mihaiu făcea oricum parte din „gașca” lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Să fi fost o sponsorizare la partid, asta e altceva. Știți care este povestea cu sponsorizările la partid. A fost o perioadă de tranziție. Eu nu sunt apărător al acestor practici, mai ales când ele provin de la condiționări sau de la promisiuni, însă cei care sunt în marile funcții, că sunt servicii de informații, că sunt în fruntea parchetelor, sunt numiți totuși de niște oameni politici, la propunerea ministrului, se ajunge la președinte. Păi omul ăla politic care i-a făcut propunerea a câștigat ceva în alegeri și a folosit banii ca să facă afișe, să dea spoturi la TV, deci și sfinții sunt la origine efect al acestor traume ale perioadei de tranziție. Nici ei nu au venit din cer, au fost numiți de niște oameni politici”, a replicat Băsescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.