Starea de urgență în care s-a aflat țara noastră odată cu apariția acestei pandemii a venit și cu reguli noi pentru cei din funcțiile cheie, dar și cu îndatoriri morale de care fiecare și-a amintit poate mai mult ca oricând în această perioadă.
Există însă situații în care oamenii se plâng că nu s-a schimbat nimic, iar starea generală a comunității a fost încordată și încărcată de ură, de cele mai multe ori, în timp ce în alte comune primarii n-au contenit în a semăna fapte caritabile.
Pe data de 24 aprilie, un reporter SUCEAVALIVE îl întreba pe primarul comunei Frumosu care este situația de la nivelul localității sale și dacă a venit în sprijinul persoanelor nevoiașe așa cum au făcut toți primarii din România.
În ceea ce privește persoanele de peste 65 de ani, edilul a spus atunci că în localitatea pe care o conduce sunt aproximativ 800 de oameni care au trecut de această vârstă și doar una dintre ele a solicitat sprijin din partea autorităților.
„Este o persoană care ne-a cerut sprijinul și cu care am ținut o legătură destul de strânsă. I-am dus alimente și i-am dat bani pentru medicamente”, a subliniat edilul Constantin Buga în luna aprilie.
Ulterior publicării articolului, mai multe persoane au contrazis spusele primarului.
Tanti Maria are 65 de ani, suferă de o formă gravă și avansată de cancer, are o pensie care nu îi ajunge nici de medicamente, însă niciodată nu i-a bătut primarul la ușă.
Într-o locuință care nu seamănă deloc cu una a celor de la Primăria Frumosu, femeia își duce traiul la limita existenței. Nu l-a intersat asta pe primarul Buga deloc până acum.
Mai mult decât atât, Constantin Buga nu pare a fi „ impresionat” nici de povestea cumnatei acestei femei, Galeș Lidia, care are un copil de 17 ani cu handicap și locuiește într-o casă care nu îi aparține.
Același primar Buga, după ce a mințit-o că îi va oferi sprijinul său, i-a spus în final că nu poate participa la licitația pentru pământul promis pentru că nu este persoană juridică.
Pământul pe care femeia și-l dorea era lucrat de zeci de ani de familia sa, în acest sens existând mai multe contracte de arendă.
Din august anul trecut și până astăzi, n-a apărut nici măcar o temelie pentru o fabrică pe acel pământ, ci doar disperare în viețile oamenilor. Nu s-a schimbat nimic acolo decât persoana care a măsurat pământul. Acolo nu se găsește astăzi nici o spălătorie, nici o fabrică de cuie, așa cum i-a mințit primarul inițial pe creduli.
De asemenea, trebuie spus că observându-ne pe ulița lor, mai mulți oameni cu statut important în comunitate, ne-au spus sincer că și-ar spune și ei întâmplările dacă „ primarul n-ar fi atât de răzbunător”.
Schimbarea de la FRUMOSU sărbătorită cu tobe, șampanie și urlete
Constantin Buga a devenit primar în anul 2016 când, în comuna Frumosu, în noaptea alegerilor, tinerii au sărbătorit cu șampanie și urlete această schimbare.
De atunci și până astăzi, lucrurile au luat o așa întorsătură încât se declară azi nemulțumiți exact cei care l-au votat.
„ L-am votat. N-aveam nimic cu fostul primar, dar am zis că îi ajunge. Nu ne-am gândit că o să își bată joc de noi în asemenea hal”, ne-a spus o altă persoană care ne-a rugat să nu apară că „ știe ea ce pățește”.
Pentru unii oameni simpli de la Frumosu, care nu au legătură cu doctrinele politice, cu Puterea sau Opoziția, Constantin Buga reprezintă o dezamăgire. Aceeași dezamăgire se aplică și în rândul tinerilor din generația sa.
Constantin Buga este primar PSD și este unul dintre cei mai tineri din județul nostru.
Oricine dorește să ajute această familie de la Frumosu, ignorată de autoritățile locale, este rugat să o facă pentru că imaginile reflectă o realitate tristă dintr-o comună din județul nostru.
Lasa un raspuns