Bogdan Bănică, preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, a postat pe o rețea socială un mesaj în care aduce acuzații grave superiorilor săi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.  Acesta îi acuză pe şeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, comisar-şef de poliţie Marian Clim și pe şeful Serviciului de Ordine Publică al IPJ Suceava, Dumitru Monor că ar fi părtași la infracțiunile de defrișări care s-ar fi intensificat în această perioadă a stării de urgență.

Bănică susține că Dumitru Monor l-a invitat în biroul său și l-a amenințat că îi va face dosar penal și chiar va reuși să îl rețină pentru 24 de ore. Mai mult decât atât, liderul de sindicat a încasat o amendă de 500 de lei pentru o postare făcută anterior pe Facebook.

Redăm în continuare integral mesajul lui Bogdan Bănică, preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS

„Povestea e simplă: acum câteva zile am scris un articol referitor la o informaţie primită despre posibile fapte de corupţie ale şefului Biroului de „Combatere” a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, comisar-şef de poliţie CLIM Marian: https://www.facebook.com/…/a.92423428773…/1649785911841907/… .

După doar 4 zile de la publicarea articolului, sistemul a reacţionat. Cum? Prin şeful direct şi nemijlocit al ofiţerului incriminat, şeful Serviciului de Ordine Publică al IPJ Suceava, MONOR Dumitru.
Care Mitică Miliţică, aka MONOR Dumitru cum reacţionează? Mă invită oficial la el în birou şi începe să mă ameninţe că-mi va fabrica un dosar penal şi cum mi-am permis să fac publice astfel de informaţii. Văzându-l atât de înverşunat, am înţeles că poate şi domnia sa avea regulat o felie din potenţialul tort rezultat din întrevederile din spatele uşilor închise ale subalternului său. Ba chiar mi-a promis că „îmi va face rost” de o Ordonanţă de Reţinere pentru 24 de ore pe numele meu. Am intuit din capul locului că sunt foarte mulţi bani la mijloc, din moment ce devenise atât de colerico-incisiv încât un psihiatru l-ar fi luat ca material de studiu şi de predat studenţilor…

Observând că nu mă intimidez a decis să îmi aplice o amendă pentru o postare pe reţeaua Facebook din data de, ATENŢIE (!), 6 ianuarie! Pe 9 aprilie miliţianul cu tărâţe în cap şi pe umeri se sesizează că pe 6 ianuarie am adus injurii unei persoane publice… Şi decide să îmi dea rapid o amendă. 500 de lei…


Să nu credeţi că nemernicul e vreun ofiţer de carieră…nu. E un ingineraş făcut miliţian în tinereţe la apelul şlapilor, abonat în ultimii ani la salarii de „excelenţă” şi la funcţii de comandă. Cum s-a făcut de kkt într-un loc, a fost numit şef în alt loc. Şi tot aşa… Ca să nu mai spun, după cum se poate observa, că la 50 de ani, bipedul foarte înstelat încă scrie de mână cu…litere de tipar. Să mai enumerez multiplele greşeli de formă şi de fond ale întocmirii procesului-verbal de constatare a contravenţiei care îl fac nul din oficiu? Râd elevii de la Câmpina de tine, mare şef de Serviciu de Ordine Publică! Marş la pensie, ruşine patetică a Poliţiei Române!

 Dacă eu, Bogdan Bănică, poliţist criminalist activ, aduc în atenţie potenţiali corupţi ai sistemului şi se încearcă să mi se închidă gura cu ameninţări şi amenzi doar pentru „tupeul” a de nu accepta să fiu complice al defrişărilor şi despăduririlor masive, cam ce curaj să mai aibă un cetăţean de rând să reclame abuzurile şi tăierile ilegale de arbori din pădurile patriei?…

Ştii ceva, comisare-şef Mitică Monor? Pentru că recurgi la astfel de forme de intimidare doar pentru a-ţi căra în continuare acasă sacoşele cu mălai, eşti un laş! Cu o amendă crezi că îmi bagi tu pumnul în gură, relicvă bolşevică?

Am înţeles, DGA-ul este în izolare. Nu aude, nu vede, nu reacţionează. Miliţianul jalnic Monor îşi va lua recompensa de la partid. Dar voi, poliţiştii adevăraţi, cei majoritar corecţi şi incorputibili, ONG-uri, societate civilă, ce părere aveţi de astfel de specimene?
Mai suntem #câţiva în ţara asta care luptăm pentru aflarea adevărului, pe #noi cine ne apără? ⁉️

Nu am să vă rog să faceţi petiţii colective online, nu am să vă rog să trimiteţi sesizări organelor competente. După cum se vede, toţi dorm în timp ce România rămâne fără plămâni.
Am să vă rog în schimb să #distribuţi masiv postarea şi strigătul meu de disperare, de ajutor…Poate totuşi ne aude cineva… Poate, cu sprijinul comunităţii, se vor salubriza şi instituţiile publice, pas cu pas.
Sunt un optimist şi vă mulţumesc măcar pentru curajul de a distribui…

P.S. Am contestat deja amenda în instanţă si voi depune şi o plângere penală împotriva penabililor miliţieni securişti MONOR Dumitru şi CLIM Marian…
Eu unul ţin la pădurile României, iar „starea de urgenţă” nu elimină dreptul la liberă exprimare şi nu îi pune la adăpost pe corupţi! Sau…da?
#share Vă mulţumesc!”

 

One Response

  1. M

    Este plina Romania de sefi facuti la apelul bocancilor, care au devenit niste corupti sitradatori de tara !!!!!!!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.