„E greu să te compari cu Barcelona, în situația în care, în Barcelona există extrem de multe monumente UNESCO. Încercăm să găsim o nișă de comunicare pentru un turism mai activ. Ne-am gândit și la cei care își doresc să facă și altceva când ajung în Bucovina, în afară de a mânca sau a dormi. „Unseen Bucovina” înseamnă partea mai puțin cunoscută a acestei regiuni, înseamnă să descoperim împreună trasee montane. Vă reamintesc faptul că suntem în discuții și cu cei de la Romsilva, pentru a găsi formula prin care să putem integra, peștera de pe Rarău în acest concept de turism activ. Pe lângă masivul Rarău, ne gândim şi la Giumalău, în sensul de a-l face mai accesibil”, a subliniat Nechifor.
Totodată, șeful administrației sucevene, a mai adăugat faptul că un alt tip de turism există și în Țara Dornelor, cum ar fi „river rafting”, „mountain biking” sau „northern walking”. Pe lângă masivul Rarău, ne gândim şi la Giumalău, în sensul de a-l face mai accesibil.
În acest proiect va fi inclus şi Broşteniul, cu cheile Zugrenilor, Valea Bistriţei, dar şi toţi munţii din jur, Nechifor subliind faptul că, vârful Grinţieş, de 1.758 de metri este accesibil în regim „off-road” până sus în vârf, la cruce, iar de acolo, priveliștea este absolut fascinantă.
Trebuie amintit faptul că la începutul anului viitor, la Suceava va fi organizată o masă rotundă, în care va fi prezentată oferta judeţului, la care vor participa agenţii de turism suceveni, reprezentanții Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică, precum și reprezentanții Agenţiei de Turism din Catalunia În urma acestei întâlniri, va fi conceput un tur turistic ghidat personalizat, gândit pentru Spania, respectiv coasta Cataluniei.
Lasa un raspuns