Administrația Sucevei a anunțat că are în plan să pregătească întreaga zonă de munte pentru sărbătoarea de Paște.

În vederea jurizării acestui concurs, s-a avut în vedere, autenticitatea ouălor,Pentru că se așteaptă turiști foarte mulți, Consiliul Județean a redeschis traseul Transrarăul, pe care dorește să-l includă în programul pur românesc „Curățenia de Paște”. Nu vă gândiți că vor presăra miei, iepurași sau ouă roșii prin pădurile de la înălțime pentru că acest plan nu este altceva decât o campanie de curățenie sezonieră, așa cum îi stă românului în caracter, după modelul curețenia de Paște și de Crăciun.

„Din câte știu, așteptăm foarte mulți turiști în Bucovina, pentru că din câte înțeleg nu prea mai sunt locuri de cazare pentru zilele de sărbătoare. Vrem să redeschidem traseul montan Transrarăul, tocmai a nins pe Rarău, așa că săptămâna aceasta vom începe curețenia acolo. De data aceasta vom face acest lucru cu un utilaj ce va rămâne al nostru, pentru că l-am cumpărat tocmai pentru zona de munte. Acest utilaj este o mașină foarte complexă, foarte bine dotată cu lamă, plug, sărăriță, frânghie de tractare și cu o cositoare pentru acostamente pe care o vom folosi de acum încolo pentru zonele montane”, a explicat președintele Consiliului Județean.

Așadar, chiar dacă nu vom avea deocamdată acces la punctul de belvedere de pe Rarău, fiind necesar ca el să fie în primul rând construit, vom avea acces la traseul trans-montan. Așa cum declară reprezentantul Consiliului Județean, satisfacția turiștilor este primordială, precum și siguranța lor, astfel că pontonul Skywalk, nu va fi disponibil fără o testare a siguranței.

Să nu uităm totuși că, vorbim despre Bucovina, drept pentru care orice excursie montană este o excursie extraordinară, într-o zonă ce parcă nu aparține acestei lumi mediocre și întârziate.

Pentru cei care aleg Bucovina ca destinație turistică de Paști, trebuie să amintim că în Joia Mare, pe 28 aprilie, la Biserica „Sf. Mihail şi Gavril” din Poiana Stampei va fi oficiată o slujbă religioasă, după care la Casa de cultură din comună va avea loc deschiderea Târgului de Paște, urmată de un concert pascal, o expoziție cu vânzare și ateliere de încondeiat ouă şi o expoziție gastronomică, ziua încheindu-se cu „Focul din Joia Mare”.

La capela Sfânta Vârvara din salina Cacica va avea loc, duminică 30 aprilie, „Învierea din adâncuri”. „Paştele în Bucovina 2016” se va încheia duminică, 8 mai, cu Festivalul folcloric „Flori de mai”, din Iaslovăţ, şi cu un spectacol de cântece pascale, care va fi organizat la biserica „Sfânta Treime” din Arbore.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.