Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că intenționează să mute cablurile dintre stâlpi în șanțuri de-a lungul trotuarelor. Potrivit edilului, în prezent se lucrează la identificarea cadastrală a zonelor optime pentru efectuarea lucrărilor, întrucât modul haotic în care s-a lucrat  din anii 90 și până în 2005 încetinește proiectul pe care unitatea administrativ teritorială suceveană vrea să îl implementeze.

„Una dintre problemele cu care ne confruntăm și de care nu am uitat se referă la introducerea cablurilor în canale subterane. În acest moment facem identificări cadastrale pe un număr de 33 de străzi din municipiul Suceava. Pentru caietul de sarcini trebuie să facem această identificare cadastrală întrucât este destul de dificil să stabilești locul pe unde vine îngropat un cablu pentru că rețelele nu sunt actualizate. Trebuie precizat că a fost  o perioadă în anii 90 până în 2005, când fiecare a făcut așa cum l-a tăiat capul, iar acum nu știm exact pe unde trec aceste rețele și este destul de greu”, a explicat edilul Sucevei, Ion Lungu.

Primarul Lungu a mai adăugat că dacă totul merge conform graficului, în vara acestui an vor putea fi demarate procedurile de licitație.

„Sper ca, cel târziu în luna iulie, să aprobăm în Consiliul Local caietul de sarcini pentru a putea demara licitația pentru acest proiect important”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.